Když předplatné, tak do Městského!

Grand Hotel CORONAmalyJste rádi v centru dění? Sledujete nejnovější události brněnské kulturní scény? Zkrátka chcete být „v obraze"? Udělejte si radost a staňte se držitelem abonmá Městského divadla Brno, které od 9. dubna 2020 odstartuje prodej Sezónního abonmá a Předplatného pro pěkné podvečery!


Sezónní abonmá

Se Sezónním abonmá vám neunikne žádná novinka, kterou na Lidické ulici připraví! V průběhu divadelní sezóny 2020/2021 totiž zhlédnete všech osm připravovaných, činoherních i hudebních, premiér.A na co se tedy můžete těšit?

Josef Bouček
NOC PASTÝŘŮ – drama o boji talentu s mocí
Nadčasové drama o sváru myšlenkové otevřenosti a omezenosti a o síle ducha a hudby líčí střet osvíceného učitele a geniálního hudebníka Jakuba Jana Ryby jak s nechápavým okolím, tak s existenčními podmínkami, v nichž Ryba stěží zvládá uživit rodinu z chudého učitelského platu. Ryba se potýká s posměšky vesničanů, nenaplněným citem k mladé obdivovatelce Pavle, odporem myšlenkově rigidního faráře Zachara, ale především s vlastní tvrdohlavostí, neústupností a neochotou slevit z absolutních nároků na sebe sama. Dokáže všechny tyto rozpory a konflikty smířit magická „noc pastýřů", v níž poprvé zazní vpravdě andělská hudba Rybovy České mše vánoční?
Režie: Petr Gazdík

Garry Marshall, Jonathan Frederick Lawton, Bryan Adams, Jim Vallance
PRETTY WOMAN – romantický muzikál, česká premiéra
Pohledná, milá a chytrá dívka z velmi chudých poměrů se setká s bohatým,Foto 1 okouzlujícím, ale trošku snobským mužem. Ačkoli je dělí propastné společenské rozdíly, zamilují se do sebe a jeden druhého změní. Tentokrát se nejedná o pohádku o Popelce, ale jde o příběh, který je stejně oblíbený a všeobecně známý. Stačí snad jen dodat, že hlavní postavy této romantické love story se jmenují Vivian a Edward, ona je prostitutka a on businessman, a už se každému vybaví americká filmová komedie z roku 1990, ve které zazářili Julia Roberts a Richard Gere.
Režie: Stanislav Moša

Yasmina Reza
BELLA FIGURA – absurdní groteska, česká premiéra
Nejúspěšnější francouzská autorka současnosti ve své nové hře přesně analyzuje způsob života dnešních lidí středních let, jejichž hlavním životním motivem je ukázat se za všech okolností všem okolo v tom nejlepším světle. Užívají si všeho, co se blyští, jsou krásní, oděni do nejatraktivnějších značek, jezdí v nejlepších automobilech, navštěvují nejluxusnější restaurace, cestují do nejvyhlášenějších destinací, jsou úspěšní ve svých profesích, dbají na zákony a vzorně se starají o svou rodinu. Co se ovšem skrývá pod vší tou krásou? V této náramně dobře napsané kruté komedii vítězí egoismus, nenávist, předsudky, xenofobie... a výtečný, chytrý humor.
Režie: Mikoláš Tyc

Zdeněk Podskalský, Vratislav Blažek, Evžen Illín, Vlastimil Hála
SVĚTÁCI – nesmrtelná česká komedie s písničkami
„Tak třikrát whiskey s ledem, ať trošku popojedem, a dámám Hennessy..."Foto 4 Není snad nikdo, kdo by neznal nestárnoucí kultovní komedii Zdeňka Podskalského z roku 1969, která právem patří do síně slávy českého filmu. Také její divadelní zpracování s krásnými písničkami je plné ironie i hluboce lidského humoru, s pochopením si střílí z malého českého člověka a rozesmává další a další generace diváků. Vždyť „kdo ví, kde má čmelák žihadlo, tomu nebudou kalhoty nikdy krátký!"
Režie: Stanislav Slovák

Georg Büchner
DANTONOVA SMRT – historické drama
Dantonova smrt je jedním z nejúchvatnějších dramatických debutů v dějinách světového divadla. Jedná se o velké drama střetu dvou výjimečných, a přitom zcela rozdílných osobností. Citlivý, poživačný skeptik Danton, který se stále více děsí vlády teroru, začíná pochybovat o ideálu Velké francouzské revoluce, kterou sám rozpoutal. Jeho protihráčem je chladný, asketický, neúnavný technolog moci Robespierre, který je přesvědčen, že cesta k lepšímu světu musí vést přes potoky krve. Oba muži si ale zároveň stále zoufaleji uvědomují, že jsou jen otroky sil, které rozpoutali. Jde tedy o po všech stránkách mimořádné a silně aktuální historické drama s výjimečnými hereckými příležitostmi.
Režie:Stanislav Moša

Paul Gordon, John Caird
JANA EYROVÁ– muzikál podle proslulého románu, česká premiéra
Příběh Jany Eyrové, osiřelé dívky, která se ke svému štěstí musela probojovat životem plným strastí a hrůzyplných událostí, oslňuje čtenáře od prvopočátku. Není divu, že se nejslavnější románFoto 2 anglické spisovatelky Charlotte Brontëové dočkal mnoha televizních, filmových a konečně i divadelních zpracování. I muzikálová verze vypráví romantický příběh lásky mezi Janou a Edwardem Rochesterem spolu se všemi, místy až hororovými liniemi známého příběhu. Dospívající Janě zemře nejbližší přítelkyně Helena, od které se ovšem naučí, že nejhorším nespravedlnostem lze čelit odpuštěním, a díky tomuto mottu se nakonec dočká zaslouženého štěstí.
Režie: Petr Gazdík

Brian Yorkey, Tom Kitt
NE/NORMÁLNÍ (Next to Normal) – komorní muzikál
Americký rockový muzikál vypráví příběh jedné rodiny. Dcera Natalie zažívá svou první lásku a naráží na překážky a problémy s rodiči Dianou a Danem. Ti řeší svůj vlastní vztah, navíc se stále vyrovnávají s dávnou tragickou ztrátou svého malého syna. Dotud by to byl zcela obyčejný příběh, kdyby ovšem Diana netrpěla bipolární poruchou, nemocí, která samozřejmě ovlivňuje veškeré rodinné dění. Velmi intimní příběh zobrazující pouze nejužší rodinný okruh postav otevírá témata, jako jsou deprese, nadužívání léků, lékařská etika, rodičovská beznaděj a partnerská krize. To vše se ovšem odehrává ve svižném tempu současné rockové hudby a autoři příběh odlehčují i častým používáním černého humoru.
Režie: Petr Gazdík

Philip La Zebnik, Ronald Kruschak, Pippa Cleary, Wolfgang Adenberg
SNĚHURKA A JÁ – pohádkový příběh pro celou rodinu, světová premiéra
„Neboj se, je to pohádka, dobře to dopadne!" Tuhle větu zná každý. Je na ní cosi uklidňujícího, ale místy i otravného. Znamená to snad, že přicházíme o pocit napětí a tajemství, když víme, že „to" nakonec dobře skončí? Nebylo by zajímavé a lákavé zjistit, co se stane, když to prostě dobře nedopadne? Nový pohádkový muzikálový příběh v sobě obsahuje prvky všeho, co se dá v dobrém slova smyslu označit jako divadlo pro celou rodinu. Díky pohádkám bratří Grimmů, z nichž autoři vycházeli, se zde setkáváme s oblíbenými hrdiny, postavami a bytostmi, které vskutku napínavý příběh řeší s potřebnou dávkou humoru a nadsázky.
Režie: Stanislav Slovák

Předplatné pro pěkné podvečery

Druhým typem abonmá je Předplatné pro pěkné podvečery, v rámcikterého vásčekají dva muzikálové a dva činoherní tituly, jež patří v MdB k těm nejvyhledávanějším a nejoblíbenějším. Prodivadelní sezónu 2020/2021 jsou pro vás vybrány tyto úžasné tituly:

Benny Andersson, Björn Ulvaeus, Catherine Johnson
MAMMA MIA! – legendární muzikál
Foto 5ABBA + humor + léto + láska = Mamma Mia! Romantický příběh se svižnou komediální zápletkou, v níž se dvacetiletá Sophie snaží v den své svatby zjistit, kdo je její otec, a proto na malebný řecký ostrůvek pozve všechny tři potenciální nápadníky z minulosti své matky, je plný nesmrtelných hitů švédské skupiny ABBA.

Zdenek Merta, Stanislav Moša
RÁJ– fantasy muzikál
Existuje jedna nádherná myšlenka, která uvádí, že jedinou možností, jak se domluvit s bytostmi, které nás navštíví z vesmíru, bude hudba. Úžasná představa... Volně na sebe navazující trilogii hudebního skladatele Zdenka Merty a libretisty a režiséra Stanislava Moši završí příběh z blízké budoucnosti, v němž je náš svět zničený roboty a je čím dál víc ovládaný mimozemskou civilizací.

Miloš Urban, Stanislav Slovák, Jan Šotkovský
SANTINIHO JAZYK – mysteriózní thriller
Příběh spisovatele Miloše Urbana velmi umným způsobem propojuje thriller s mystikou. Pátrání reklamního kreativce Martina Urmanna, který uvěří, že může objevit univerzální reklamní slogan ve stavbách barokního architekta Jana Blažeje Santiniho, je lemováno bizarními vraždami, tajuplnými vzkazy z minulosti a prazvláštní milostnou zápletkou...

Johann Nepomuk Nestroy
PRO NIC ZA NIC – klasickázápletková komedie
Středoevropský komediální klasik NestroyFoto 3 bravurně ovládá principy zápletkové komedie, propojuje je se svébytnou poezií života kočovných herců a zároveň si nad vším snaživým lidským hemžením udržuje lehounký nadhled, laskavý a pobavený zároveň. Příznivci chytré zábavy v nostalgickém rakousko-uherském stylu se mají určitě nač těšit!

Zní to jako sen – v rámci jednoho nákupu získáte vstupenky na beznadějně vyprodaná představení, a to bez čekání ve frontě či u kolabujícího internetu. K programové nabídce připočtěte i pravidelné zasílání měsíčníku Dokořán, ve kterém si přečtete nejžhavější divadelní novinky a zajímavosti, stolní sezónní kalendářči pozvánky na zajímavé akce za zvýhodněné ceny. Být abonentem MdB se prostě vyplatí!

Své stálé místo do Městského si můžete zajistit online na webových stránkách www.mdb.cz  nebo osobně v komerčním oddělení divadla (Lidická 16/1863, 602 00 Brno, telefon: +420 533 316 352), a to od 9. dubna 2020!

Cena Sezónního abonmá činí: 3.840,- Kč; pro důchodce, studenty a držitele průkazů ZTP a ZTPP: 2.880,- Kč.

Cena Předplatného pro pěkné podvečery činí: 1.960,- Kč; pro důchodce, studenty a držitele průkazů ZTP a ZTPP: 1.560,- Kč.