Zábava vypukne pod hradbami i nad Brnem

IGNIs foto1do 17. 6. 2017
centrum města Brna, Brněnská přehrada

Symbolickou pestrobarevnou programovou tečkou za letošním jubilejním dvacetiletým zábavním festivalem a především jeho světoznámou ohňostrojnou přehlídkou Starobrno Ignis Brunensis (hlavní soutěž na hladině Brněnské přehrady běží až do 17. června) obstará v moravské metropoli seriál akcí v posledním předprázdninovém víkendu. Hlavním programovým dnem je sobota 24. června, který tradičně zahájí v 10 hodin na náměstí Svobody Dopravní nostalgie. Do centra Brna opět přisupí populární parní tramvaj „Caroline" z roku 1884, která přivede konvoj historických elektrických tramvají a autobusů, ale také vozidel MHD až po současnost.

Parní tramvaj Caroline se kolem poledne vydá na cestu Brnem s cestujícími z náměstí Svobody a přes železniční vlečku Poříčí bude podle jízdního řádu vjíždět do areálu výstaviště, kam budouIGNIS přednost foto2 zajíždět z centra i historické autobusy. Parní trakci v sobotním odpoledni posílí historická vlaková souprava Českých drah tažená parní lokomotivou „Šlechtična" po železniční trase Královo Pole → Lesná → Židenice → Brno - Dolní nádraží → vlečka Poříčí → Výstaviště. Historická i současná veřejná doprava spojí centrum Brna s areálem brněnského výstaviště, kde se až do nočního ohňostroje ve 22.30 hodin můžete bavit při programech s Českým rozhlasem Brno, Českou televizí Brno i dalšími a pak odtud ohňostroj také zhlédnout.

Sobotní odpolední a večerní program na výstavišti vyvrcholí koncertem Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma s Ilonou Csákovou a populárními sólisty na supermoderním Agrotec Promotrucku před Rotundou pavilonu „A" a následným „miniohňostrojným přípitkem" v historické části výstaviště. Z těchto míst v ozvučeném areálu pak bude krásně vidět na závěrečný ohňostrojný epilog nad Špilberkem.

Jízdy historických vozidel a vstup na probíhající výstavy psů a koček na výstavišti (Propet a Intercanis během víkendu) jsou zpoplatněny – vstupy na programy Výstavišti od 13 až do 23 hodin ve vstupní části kolem jezírka a rotundy jsou zdarma! Více na www.ignisbrunensis.cz.

(sal)

foto: Archív BMUE