Festival otevře Lužáneckou pro lidi od pátku do neděle

luzanecka openHudba, zábava, občerstvení a přátelská atmosféra naplní od pátku 14. do neděle 16. června Lužáneckou ulici. Bude se zde konat již čtvrtý ročník festivalu Lužánecká open, a to poprvé po dobu tří dnů.

„Festival je oslavou konce školního roku a své síly při něm spojí tři organizace z parku Lužánky a jeho nejbližšího okolí. Konkrétně jde o brněnskou konzervatoř, gymnázium Jaroška a Ponava café. Páteční program bude v režii Jarošky, sobotu má pod palcem Ponava a neděle bude patřit Konzervatoři," uvedl za organizátory Vít Kalvoda z Ponava café.

V pátek na hudebním pódiu vystoupí studentské kapely z Jarošky, hlavní hvězdou programu pak bude kapela Živo muzikanta Ivo Cicvárka.

Sobota, která je hlavním festivalovým dnem, bude patřit především hip-hopu. Headlinery budou MC Gey (CZ), Berlin Manson (SK), Tafrob + DJ Chocolatic (CZ) a Isama Zing (SK).

V neděli se o hudební program postará Konzervatoř Brno, zahraje Big Band pod vedením profesora Františka Jeřábka. Studenti bicích nástrojů pod vedením Ctibora Bártka se studenty cimbálu Dalibora Štrunce poté vezmou posluchače na hudební výlet z Moravy až do daleké Brazílie.

„Nedělní program je na festivalu novinkou. Tento den věnujeme rodinám s dětmi, pro které budou připravené mnohé atrakce – malování na obličej, školička ježdění na skateboardu a jiné workshopy," doplňuje Kalvoda.

Po všechny tři dny festivalu bude Lužánecká ulice plná stánků s občerstvením, a to v široké škále od streetfoodu přes produkci lokálních pivovarů až po míchané drinky. Nebude chybět ani skate shop, a to především proto, že součástí festivalu bude i mezinárodně obsazená skate session včetně závodů.

Vedle hlavní stage se návštěvníci Lužánecké open mohou těšit i na DJ stage, kde svoje sety pojedou různí DJs.
Podrobný program najdete na facebookové stránce Lužánecká open.

Vstupenky na jednotlivé dny nebo na celý festival je možné zakoupit v předprodeji na portálu SMSTicket.cz nebo přímo na místě.