Studentské proFIdivadlo připravuje černou komedii Harold a Maude

profidivadloStudentské divadlo na Fakultě informatiky - proFIdivadlo - připravuje představení C. Higginse „Harold a Maude", které v letošním roce uvádí jako svou 25. hru. Premiéra se uskuteční 17. května na Fakultě informatiky, repríza a derniéra 24. května v univerzitním kině Scala.

Tato románová a filmová klasika sleduje neobvyklý vztah mezi dvěma lidmi s výrazným věkovým rozdílem, který se setkává s nepochopením a kritikou okolí. Harold je mladý muž posedlý smrtí a předstírající vlastní sebevraždy před svou bohatou a chladnou matkou. Spřátelí se ale s osmdesátiletou Maude, která má na život neobvyklý pohled a do Haroldova melancholického světa přináší světlo a naději. Společně si pak začínají užívat život plný volnosti, radosti a spontánnosti.

ProFIdivadlo je studentské divadlo založené v roce 1998. Přestože vzniklo jako recese několika informatiků, tak se v průběhu času zformovalo do klasického divadla otevřeného všem studentům (nejen) Masarykovy univerzity.

Přestože se realizační tým ProFidivadla každým rokem proměňuje, jeho členové se nebojí změn a nových nápadů. Jako příklad: každá z uvedených her měla vlastní scénickou hudbu avšak letos to bude poprvé, kdy hudba bude zároveň hrána během představení naživo.

Premiéra hry Harold a Maude se uskuteční 17. května v posluchárně D1 na Fakultě Informatiky Masarykovy univerzity se vstupem zdarma. Repríza s derniérou 24. května v Univerzitním kině Scala v 17:00 respektive 19:30. Rezervace na reprízu s derniérou budou spuštěny 1.5. a budou dostupné ze stránek ham.profidivadlo.cz, kde se diváci dozví vše potřebné. Celá hra trvá asi 90 minut.

(tz)