Národní divadlo Brno připravuje divoké historky z asijského bistra Zlatý drak

zlatydrak-1ctena-40Pětici kuchařů v asijském bistru čeká mimořádná noční směna. Kuchaři, kteří musí rychle připravit pokrm pro strávníky podniku Zlatý drak. Bolavý zub jednoho z nich zamíchá životy všech strávníků.

Nejmenované evropské město na počátku 21. a čínsko‑vietnamsko‑thajský podnik Zlatý drak. Prostor, kde není místo pro budování mezilidských vztahů, protože je na zaměstnance vyvíjen nepřetržitý tlak, a na strávníky doléhá obyčejná potřeba dosyta se najíst. Jste‑li pak cizincem, který vaří v kuchyni bez pracovního povolení, je vaše situace bezvýchodná. Příběh mladého Číňana, kterého bolí zub a nesmí jít k lékaři, což má fatální následky, je jednou z mnoha černých historek o lidech, kteří pracují v asijském bistru Zlatý drak nebo ho navštěvují.

Scéna Petra Vítka dotváří atmosféru skličujícího odcizení a nabízí cesty, jak opět na jít domov. Režisér a ředitel NdB Martin Glaser režíruje hru Rolanda Schimmelpfenniga přesně tak, jak by si to autor přál a striktně dodržuje věkové obsazení postav.

Pátek 7. října 2022 Mahenovo divadlo
Zlatý drak
Autor: Roland Schimmelpfennig
Režie: Mertin Glaser
https://www.ndbrno.cz/cinohra/zlaty-drak/