Brno se dočká další velkolepé streetparty

streetpartyOd šalin přes sněhové pluhy po popelářské vozy. Brno rozproudí velkolepá Streetparty Brno 2022 s defilé vozů městských firem. Desítky vozů a desítky tisíc lidí po třech letech zaplní Lidickou ulici v Brně. Město Brno naváže na úspěšnou Streetparty z roku 2019 a svým obyvatelům i turistům připraví velkolepý dopravní, ale i kulturní program. Hlavním tahákem bude defilé vozů městských společností – představí se vozy městské hromadné dopravy, popelářská vozidla, ale i traktory, cisterny a sněhové pluhy. Akce se uskuteční v sobotu 3. září 2022.

„Streetparty, kterou Dopravní podnik města Brna uspořádal u příležitosti 150 let městské hromadné dopravy v Brně, byla akcí, která přitáhla na 70 tisíc návštěvníků nejen z Brna, ale i dalekých koutů republiky. Po covidových letech pro Brňany chceme uspořádat podobnou akci, která bude pro všechny zaslouženou vzpruhou a zároveň během ní představíme činnost městských společností," vysvětlila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Vyvrcholením programu bude defilé vozidel všech městských společností. Lidickou ulicí tak projede průvod vozů městské hromadné dopravy, dispečerských aut, popelářských vozů, sypačů, sněhových pluhů, vysokozdvižných plošin nebo lesních traktorů.

„Program bude uzpůsoben tak, aby bavil všechny generace. Kromě defilé vozidel městských firem připravujeme i soutěž řidičů tramvají z Česka a Slovenska. Na akci se představí také vozy jihomoravské záchranky, hasičů i policie. Přejeme si, aby lidé měli možnost pohromadě vidět všechna vozidla, se kterými se ve městě mohou setkat a vyslechnout si, k čemu které slouží," sdělil radní města Brna pro dopravu Petr Kratochvíl.

Streetparty Brno2022 bude provázet doprovodný program, food festival, koncerty a akce pro děti.

Program akce

12:30 zahájení doprovodného programu
13:00 slavnostní zahájení
13:30 defilé vozidel městských společností
15:30 soutěž řidičů tramvají
17:00 koncert Sebastián
19:00 vyhlášení výsledků soutěže řidičů
20:00 koncert PORTLESS

Zapojené městské firmy: Dopravní podnik města Brna, a.s., Brněnské komunikace a.s., SAKO Brno, a.s., Teplárny Brno, a.s., Technické sítě Brno, a.s, STAREZ – SPORT, a.s., Brněnské vodárny a kanalizace, a.s., Lesy města Brna, a.s., Veletrhy Brno, a.s.