Letní dobrodružství v brněnských městských lesích

lesyPřemýšlíte kam vyrazit v okolí Brna, aniž byste museli dlouze hledat ubytování a jídlo? Sbalte si svačinu do batůžku a vydejte se poznávat krásy metropolitních lesů, které jsou svojí výměrou největší v republice a nabídkou možností jsou jedinečné. Výlety můžete absolvovat pěšky, na kole nebo je spojit se sběrem lesních plodů.

Tipy na krátkodobé výlety

• Naučné stezky – je jich celkem 9 a vyberou si dle svých možností a zálib všichni. Jsou různě dlouhé a vedou rozmanitým terénem vhodným i pro kočárky. Jejich součástí jsou interaktivní prvky a lesní hřiště.

• Velkým lákadlem je obora Holedná s možností uvidět lesní zvěř z bezprostřední blízkosti. Najdeme zde kromě dvou naučných interaktivních stezek i velmi oblíbenou rozhlednu, která je unikátní svojí výškou, tvarem i výhledem. Další rozhledny, které stojí za zhlédnutí, jsou kamenná historická na Babím lomě a kovová rozhledna Strom v Soběšicích.

• Brněnská přehrada je centrum zejména letní rekreace nejen pro Brňany. O její čistotu a údržbu se starají Lesy města Brna. V této souvislosti je nutné vyzdvihnout její prostupnost, přístupnost široké veřejnosti zdarma a fakt, že zde nejsou povoleny
aktivity, které by omezovaly odpočinek a krátkodobou rekreaci návštěvníků.

• Součástí brněnských městských lesů je také 12 retenčních nádrží, 10 studánek a 9 chráněných území.

Více informací na www.lesymb.cz/tipy-na-vylety/ 


Dobrodružství a zábava

• Venkovní úniková hra v areálu U Mravence nenechá v klidu žádného milovníka dobrodružství. Zažije zde tajemno, luštění a napětí při hledání vzácného semene masožravé rostliny.

• Pobyt na stromě v Tree house nebo v týpí. Strávenou nocí v koruně stromů nebo v týpí s ohništěm zažijete všemi smysly těsné sepětí s přírodou a jejími krásami.

• Lesní kino v areálu U Mravence – uvidíte 17. 7. – Zátopek, 28. 8. – Po čem muži touží, 15. 9. – Poslední závod

• Taneční večer pod hvězdami – 29. 7. 2022 – rockenrolový a swingový večer v areálu U Mravence od 19 hod., kde nemůžete chybět.

Více informací na: www.umravence.cz

www.lesymb.cz/pronajmy-objektu/


(sal, foto LmB)