Zažijte prevenci. Může mít cenu života

220207 MOU prevence foto sch004Rakoviny se bojí snad každý, přesto zdaleka ne všichni využívají možnosti preventivních prohlídek. Ty jsou přitom velmi účinnou obranou před onkologickou diagnózou, nebo alespoň dokáží velmi často zabránit fatálnímu průběhu onemocnění.

I proto Odbor zdraví MMB spolu s Masarykovým onkologickým ústavem připravil interaktivní výstavu zaměřenou na prevenci onkologických onemocnění. Pod názvem „Zažijte s námi prevenci. Nic nestojí, ale má cenu života" si ji můžete ještě do konce týdne prohlédnout v Urban centru na Staré radnici

Na zhoubný nádor každý rok v naší zemi zemře přes 27 tisíc občanů. Více než polovině těchto úmrtí je možné předejít a zabránit tak zcela zbytečným ztrátám. Přibližně polovina všech případů rakoviny vzniká totiž z ovlivnitelných faktorů nebo může být zjištěna včas, kdy je šance na trvalé vyléčení velmi vysoká a léčba může být snadná. Správný životní styl může napomoct k eliminaci vzniku onkologických onemocnění až o 75 %.

Unikátní naučná výstava seznamuje s aktuálními informacemi o nádorech, vysvětlí rizikové faktory jejich vzniku, přinese nejnovější poznatky o onkologické prevenci a současně nabídne pomoc pro zlepšení životního stylu, jenž zde hraje důležitou roli. Více na https://urbancentrum.brno.cz/vystavy/zazijte-s-nami-prevenci-nic-nestoji-ale-ma-cenu-zivota/.

(sal)
Foto: Archív MMB