Přes den noblesa, večer strašidla. Takové budou Čarodějnice na Špilberku

Strasidelne kasematyEleganci a noblesu nedělních promenád vystřídají v neděli 30. dubna na Špilberku přízraky a strašidla. Muzeum města Brna totiž chystá na Čarodějnice hned dvě akce. Každá však bude úplně jiná. Zatímco celodenní akce s názvem Noblesní neděle na Špilberku tvoří doprovodný program aktuální výstavy Nedělní korzo, rodinná hra Strašidelné kasematy zajistí večer dětem ten správný tajemný zážitek. Na konci dubna na hradě Špilberku rozhodně nuda nebude.

Všechny dámy i pány, milovníky historie, Brna, ale i stylu a módy zaujme akce Noblesní neděle na Špilberku. Doprovází výstavu Nedělní korzo, která připomíná kdysi oblíbený zvyk nedělních promenád. Tento fenomén se do Brna vrací – veřejná prostranství znovuNoblesni nedele ožívají setkáváním přátel, milenců i příbuzných. Jak se dnes na korzo obléci s elegancí? Napoví prezentace brněnských krejčovství, salonů i výrobců stylových doplňků. K tomu se návštěvníci naučí bránit se vycházkovou holí nebo vyslechnou povídání hodinkách, obuvi, kloboucích nebo o brněnských hvězdách stříbrného plátna. Během celého dne bude hrát živá hudba, přímo ve výstavě se budou konat komentované prohlídky. Program je zdarma, vstup do výstavy je za běžných 60/40 Kč. Všechny návštěvníky výstavy navíc čeká drobné překvapení.

Večerní program na Špilberku zase potěší rodiny s menšími dětmi a vůbec všechny, kdo mají rádi tajemno. V nejčarovnější noc v roce se tam totiž bude konat akce Strašidelné kasematy. Zábavná hra pro celou rodinu povede po kasematních chodbách, v nichž ožijí duchové všech, co kdysi měli co do činění se špilberskou věznicí. Kdo se bude chtít dostat na svobodu, bude muset splnit sedm úkolů. S sebou pouze dobrou náladu a lucernu se svíčkou. Hrát se bude od 20 do 24 hodin. Cena pro děti od 2 do 6 let je 10 Kč, pro děti od 7 do 15 let 50 Kč, plné vstupné je 150 Kč a nejvýhodnější rodinné 325 Kč. Kde jinde si užít filipojakubskou noc? Strašidelné kasematy na Špilberku nabídnou ten pravý autentický zážitek.

Špatného počasí není třeba se bát. Předpověď na neděli vypadá nadějně, mělo by být polojasno, přes den krásných 16 stupňů a večer 13 stupňů.

Noblesní neděle na Špilberku: 30. dubna, 10–19 hod.
Strašidelné kasematy: 30. dubna, 20–24 hod.