Národní divadlo Brno vybralo na vstupenky pro děti téměř 90 tisíc korun

3993170Dobročinný projekt Národního divadla Brno - Naplň divadlo dětmi, naplň děti divadlem! - se již od 16. listopadu obrací k veřejnosti prostřednictvím platformy Hithit. Veřejná sbírka, díky které téměř dvě stovky dětí z dětských domovů z Brna a okolí navštíví představení dle vlastního výběru, oslovila již 150 lidí. Doposud se vybralo 86 207 Kč, což představuje více než tři čtvrtiny cílové částky. Kromě dobrého pocitu lákají i zajímavé divadelní suvenýry. Do konce sbírky zbývá už jenom pár dní, přispět je možné do 15. prosince.

„Děti do divadla zkrátka patří! To je jedna z hlavních myšlenek našeho projektu. Jelikož ze statutu příspěvkové organizace nemůžeme vstupenky sami darovat, jsme skutečně rádi, že1154930 nadšení pro tuto myšlenku sdílí tolik lidí. Díky dárcům z řad veřejnosti tak budeme moci potěšit mnoho dětí krásnými zážitky. Všem, kteří přispěli nebo se přispět ještě chystají i jejich jménem děkujeme," shrnul průběh sbírky ředitel divadla Martin Glaser. V případě dosažení cílové částky divadlo potěší vstupenkami pod stromečkem děti z dětského domova Vídeňská a Dagmar v Brně a děti z dětských domovů v Ivančicích, Tišnově, Vranově a Moravském Krumlově.

Jednou z motivací pro přispěvatele jsou i zajímavé odměny, které divadlo v rámci projektu nabízí. Baletní špičky s autogramem tanečnic nebo návštěva zkoušky operního orchestru jsou již vyprodány. Podporovatelé si však stále můžou vybrat třeba scénáře činoherních inscenací s věnovaním, soukromé prohlídky divadel či dokonce prožití představení ze zákulisí ve společnosti inspicientky, která zabezpečuje jeho technickou organizaci. Mnohé z těchto odměn mohou sloužit i jako netradiční vánoční dárky.

(red)
Foto: Archív NdB