Recept 1: Šťavnatý kuřecí steak s fazolovými lusky

Autor receptu: Jan Přikryl

Ingredience:

Na marinádu: lžíce medu, lžíce hořčice, olivový olej, sůl, pepř,
grilovací koření, kari, sušený česnek
Kuřecí prsa, fazolové lusky v plechovce, česnek, sůl, pepř, olivový
olej, slanina, bageta.

Postup:

Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady. Kuřecí prsa lehce
naklepeme a dáme přes noc marinovat. Na olivovém oleji opečeme kostičky
slaniny do křupava, přidáme na plátky nakrájený česnek, lehce opečeme.
Přidáme fazolové lusky, osolíme, opepříme a krátce opečeme. Kuřecí prsa
smažíme z obou stran na trošce olivového oleje. Med s hořčicí mají
tendenci lehce se připalovat, ale maso je díky této marinádě opravdu
šťavnaté!

Podáváme s rozpečenou bagetkou.