Recept 2: Hovězí steak v pivní marinádě
Autor receptu: Zuzana Votroubková
Ingredience:
• 4 steaky každý cca 200 g
• 2 stroužky česneku
• 100 ml silnějšího piva
• 2 lžíce hnědého cukru
• 2 lžíce worcesteru
• 2 lžíce drceného pepře
• 1 lžíce olivového oleje
Postup:
Steaky opláchneme pod studenou vodou a osušíme. Česnek utřeme nebo prolisujeme. Pivo, cukr, worcester a olej mícháme tak dlouho dokud se cukr nerozpustí. Potom přidáme nadrcený pepř a utřený česnek a promícháme. Marinádu nalijeme do hlubokého talíře, dáme do ní maso a necháme alespoň 2 hodiny proležet. Během marinování maso občas otočíme. Pak marinádu necháme okapat a steaky krátce grilujeme.