Recept 2: Thajská hokaido polévka do chladných dnů

Autor receptu: Alena Sekeráková

Ingredience:

červená kari pasta, kokosový (nebo jiný) olej, kokosové mléko (menší plechovka), dýně Hokaido, sůl, pepř, zeleninový vývar, chilli papričky dle chuti, limetku dle chuti, popř. citronovou trávu dle chuti.


Postup:

Do hrnce dáme lžíci oleje, na kterém osmahneme asi lžíci červené kari pasty. Nakrájíme na kousky dýni hokaido, osmahneme a zalejeme vývarem tak, aby byly vršky dýně venku. Až je hokaido měkké, rozmixujeme ho, osolíme, opepříme, zalejeme kokosovým mlékem, pokud máme, tak vložíme kousek citronové trávy, dochutíme limetkou a povaříme. Vyndáme citronovou trávu, na závěr dochutíme chilli papričkou a podáváme horké např. s opečenou bagetkou.