Recept 2: Hovězí roláda pečená na švestkách

Autor receptu: Josef Svoboda

Celý název: Hovězí roláda pečená na švestkách s knedlíkem, červené zelí s jablíčkem

Ingredience:
zadní hovězí maso 1.5 kg
plnotučná hořčice 1 dávka
sůl a pepř 1 špetka
cibule 1 kus
špek nebo slanina 150 g
nakládané okurky 1 dávka
paprika 1 kus
bobkový list 2 kusy
hřebíčky 2 kusy
kostka masoxu 1 kus
červené víno 200 ml
čerstvé švestky 1 dávka
olej 1 dávka
hlávka červeného zelí 1 kus
jablko 1 kus
kulaté špekové knedlíky – německé polotovar 8 kusů

Postup:

1. Maso jemně naklepu, okořením, pomažu hořčicí, přidám cibuli, špek či slaninu, pokrájenou papriku a nakládané okurky a zabalím do rolády nebo rolád. Maso nejprve osmahnu na oleji a podleji bujonem, pravým či z masoxu. Přidám sklenku vína a švestky nebo namočené hrozinky. Lze přilít i trošku nálevu z okurek. Pečeme v troubě doměkka a pak doděláme šťávu.

2. Červené zelí nakrájím najemno, povařím a přidám k němu jablíčko, skořici, bobkový list a hřebíček.

3. Knedlíky uvařím ve vroucí vodě

Hovězí roláda na švestkách m