Brněnské kulturní fórum: Ohlédnout se a hodnotit je základ

Patnácté setkání Brněnského kulturního fóra se zaměří na důležitost evaluace a vyhodnocování procesů v kultuře. Odehraje se 23. listopadu v CO.LABS na Kounicově a zahrne přednášky, debaty i networking.

„Kulturní dění v Brně je neuvěřitelně pestré a dynamické. Denně se tu odehrají desítky akcí, představení, koncertů, výstav, happeningů. Všichni, kdo mají s kulturou co do činění, se přirozeně soustředí hlavně na aktuální stav a plány do budoucna. Ostatně i město má vytvořenou strategii kultury, která vytyčuje cíle do roku 2050. Je ale velmi důležitý i ten opačný proces – tedy ohlédnout se zpět, zhodnotit, co se událo a jaký to bude mít na budoucí vývoj vliv. Právě proto se půlkulaté patnácté kulturní fórum, které slouží jako platforma pro setkání zástupců veřejné sféry, odborníků a provozovatelů, soustředí na tuto oblast – evaluaci. I město samo se má k čemu vracet a co vyhodnocovat, máme za sebou první akční plán brněnské kultury i kandidaturu na Evropské hlavní město kultury 2028," připomněla primátorka města Brna Markéta Vaňková, která se události rovněž zúčastní.

Brněnské kulturní fórum se uskuteční ve středu 23. 11. 2022 ve 14.00 v kulturním centru CO.LABS na Kounicově 22. Vstup je zdarma, registrace předem není nutná. Veškeré informace jsou zveřejněny na: https://kultura.brno.cz/xv-bkf/


PROGRAM

· 14. 00 Kultura Brno představuje novinky

Odbor kultury Magistrátu města Brna bude mluvit o novinkách v oblasti strategického plánování. Řeč bude například o zhodnocení prvního akčního plánu brněnské kultury a tvorbě nového.

· 14.30 Otevřené fórum

Volný prostor pro vaše dotazy, nápady a inspiraci.

Coffee break

· 15.30 BRNO 2028 – Sdílené město: Brno s Tebou

Zástupci týmu kandidatury Brna v soutěži Evropské hlavní město kultury 2028 představí přihlášku do prvního kola (tzv. Bidbook).

Coffee break

· 17.00 Evaluace procesů v kultuře: panelová debata

Moderátorka: Blanka Marková

Panelisté: Petr Pouchlý, Zora Jaurová, Jiří Ježek

Medailonky hostů

· 18.30 Networking

Po skončení oficiálního programu mají účastníci libovolně dlouhý čas na navazování kontaktů.