Léto na Prýglu nabídne sportovní vyžití a doprovodný program zdarma

První ročník Léta na Prýglu se uskuteční od 30. června do 2. července na Brněnské přehradě. Pořádající městská společnost Starez-Sport využije dostupnost i zázemí místa zvaného „U Sirky". 

„Akce, která začne v den, kdy se rozdává vysvědčení, je zaměřená na širokou veřejnost. Jejím cílem je podpořit zdravý pohyb dětí, mládeže a ostatních věkových skupin, ale také upozornit na některá rizika při sportu a prázdninových aktivitách před jejich začátkem. Rovněž chceme lidem představit sportoviště města Brna a jejich aktivity," sdělila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Na místě bude připraven bohatý program se širokým sportovním vyžitím na souši i ve vodě. Aktuálně je v plánu 11 stanovišť: laserová střelnice, teqball, stolní tenis, hokej, tvořivá dílnička, baseball, skákací hrad, mobilní lanový park, dětská atletika s opičí dráhou, beachvolejbal a multifunkční hřiště pro basketbal, fotbal a florbal," uvedl 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Vstup na akci, která bude součástí celoměstského festivalu Ignis Brunensis, bude pro návštěvníky zdarma. „Děti mohou jednotlivá stanoviště obejít s hrací kartou, při absolvování daného počtu sportů pak získají dárek. Kromě sportovního vyžití se připravuje doprovodný program v podobě menších koncertů a různých vystoupení," doplnil informace radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý.

Informace budou postupně zveřejňovány na webu www.letonapryglu.cz.