I letos budou mít žáci mateřských, základních a středních škol možnost navštívit koupaliště Riviéra a Zábrdovice zdarma

Žáci mateřských, základních a středních škol budou mít možnost navštívit koupaliště Riviéra a Zábrdovice v červnu v čase od 9 do 12 hodin zdarma.

„Chceme tak po dlouhých covidových omezeních a karanténách vrátit děti a mládež ke zdravému pohybu. Proto jsme se rozhodli zopakovat školám nabídku navštěvovat v červnu tyto areály během dopoledních hodin zdarma," uvedla brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Areály nabízí nejen bazén, ale i široké sportovní zázemí. Školy tak mohou tuto nabídku využít například k uspořádání sportovního dne. „Na koupališti Zábrdovice je kromě bazénů a tobogánu také hřiště na beach volejbal, badminton, mini fotbal, pétanque, dále pak pingpongový stůl nebo ruské kuželky. V areálu Riviéra si žáci kromě vodních radovánek mohou zahrát beach volejbal, beach badminton či beach tenis," doplnil první náměstek primátorky Petr Hladík.

Stejná akce proběhla již v letech 2019 a 2021. „V roce 2019 navštívilo Riviéru 1796 žáků z 27 škol a na koupaliště v Zábrdovicích se vydalo 170 žáků ze 4 spádových škol. V roce 2021 na Riviéře stoupla návštěvnost až na 4524 žáků a do Zábrdovic zavítalo 190 žáků," dodal radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

(mmb)