Brno opanuje temperamentní Brasil Fest. Na Nové radnici zavlaje při té příležitosti brazilská vlajka a návštěvou ji poctí brazilská delegace

Atmosféru, kterou je možné zažít jen v Riu nebo v Brně, vnese do města od pátku 30. července do neděle 1. srpna mezinárodní hudební a taneční festival Brasil Fest Brno 2021. Jeho druhý ročník se uskuteční za přítomnosti brazilského rady – vyslance v České republice Albina Ernesta Poliho Juniora a brazilského velvyslance ve Slovenské republice Eduarda Ricarda Gradiloneho Neta, kteří budou oficiálně přijati vedením města na Nové radnici, kde bude po celou dobu festivalu vyvěšena také brazilská vlajka. S jejím vyvěšením v termínu od 30. 7. do 2. 8. 2021 souhlasili také brněnští radní.

Prvotřídní umělce přímo z Brazílie, exotiku, temperament i vůně a chutě Latinské Ameriky, karneval v ulicích centra Brna, párty a workshopy přinese Brňanům a návštěvníkům města druhý ročník Brasil Festu. Ozdobí ho také přítomnost rady – vyslance Brazilské federativní republiky v České republice a velvyslance ve Slovenské republice Albina Ernesta Poliho Juniora a Eduarda Ricarda Gradiloneho Neta. Důvodem jejich návštěvy je mimo jiné i to, že na Brasil Festu vystoupí převážně umělci žijící v regionu střední Evropy. Oba pány přijme v pátek 30. 7. na Nové radnici radní pro kulturu Marek Fišer. Společně s vedením města se pak zástupci ambasád v tentýž den zúčastní slavnostního zahájení festivalu na letní scéně hradu Špilberku, kde vystoupí světově uznávaný brazilský kytarista Yamandu Costa.

„První ročník festivalu loni navštívilo 4000 lidí a setkal se s velkým ohlasem a úspěchem, proto letos město jeho druhý ročník podpořilo dotací 250 tisíc korun. Věřím, že se z něj postupně stane další tradiční a vyhledávaná brněnská letní akce. Těší mě, že se o radost z úspěšného festivalu mohu podělit také se vzácnými hosty – zástupci ambasád Brazílie. Sdílení zkušeností a informací ze všech myslitelných oblastí, vzděláním a kulturou počínaje a obchodními vztahy konče, na mezinárodní úrovni rozhoduje v dnešním světě o úspěchu. I díky takovým akcím, jako je Brasil Fest, se lépe poznáme a utužíme i obohatíme tak naše dobré vztahy," uvedl radní pro kulturu Marek Fišer.

Více informací o festivalu na www.brasilfestbrno.cz