Pořádání kulturních akcí ve veřejném prostoru je jednodušší díky projektu Plug & Play

Vládní nařízení se postupně rozvolňují a po dlouhých měsících ožívá i kultura. A to včetně té, která se koná ve veřejném prostoru. Aby bylo pořádání takových akcí jednodušší, přišlo město s projektem Plug and Play, který ve 4 městských částech vybírá nejvhodnější lokace a nabízí zjednodušenou administrativu povolování online.

Živá vystoupení, sousedské slavnosti, oslavy narozenin či studentské večírky. Všechny tyto akce ve veřejném prostoru mají svůj povolovací proces v závislosti na městské části, v níž se nachází místo konání. Aby město tuto administrativu zjednodušilo, přišlo s projektem Plug and Play, kde zájemci najdou pohromadě všechny důležité informace.

„Zájemci si mohou vybrat ze čtyř zapojených městských částí, z nichž každá vytipovala vhodné lokality pro podobné akce. Na webu se lidé dozvědí, jaká je technická vybavenost místa, jaké jsou podmínky pro pořádání akce a v kalendáři uvidí i obsazenost. V případě volného termínu si mohou místo rovnou zarezervovat online, odpadá tak nutnost návštěvy úřadu," shrnul radní pro oblast kultury Marek Fišer.

Zájemci mohou vybírat z 16 lokalit v městských částech Brno-střed, Brno-sever, Královo Pole a Žabovřesky. V případě, že půjde o organizování komerční akce, je nutné počítat s dalšími formuláři, jako je třeba zábor veřejného prostranství nebo uhrazení poplatku za jeho využití. I pro tyto situace je ale připravený návod, který organizaci usnadní.

„Po odeslání žádost posoudí daná městská část a v případě jejího schválení už nic nebrání v cestě kulturní veřejné produkci," uzavřel Marek Fišer.

Veškeré informace o projektu jsou dostupné na https://plugandplay.brno.cz/