Brněnské školy budou moci využít koupaliště na Riviéře a v Zábrdovicích zdarma

Po dobu distanční výuky neměli žáci příležitost ani prostor pro tělesnou výchovu a sportovní vyžití, na které byli zvyklí. Vedení města Brna se proto rozhodlo, že nabídne školám možnost navštěvovat v červnu dvě městská koupaliště zdarma.

„Naším cílem je přivést děti zpět na vzduch a ke sportu. V následujících dnech nabídneme brněnským základním a středním školám, že mají možnost navštěvovat koupaliště Riviéra a Zábrdovice v červnu bez poplatku, a to v dopoledních hodinách," uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková. V tuto dobu bývá na koupalištích méně návštěvníků. „Školy zde mohou poslední týdny výuky zdarma využívat i sportovní vybavení nebo hřiště. Děti si tak zahrají třeba beachvolejbal, fotbal, pétanque atd. Díky tomu mohou školy na Riviéře nebo na zábrdovickém koupališti uspořádat sportovní den, klidně i opakovaně," dodal 1. náměstek primátorky Petr Hladík.

Není to poprvé, co taková nabídka přišla. „V roce 2019 jsme školám také umožnili vstup zdarma na zmíněná koupaliště. Na Riviéru přišlo v červnu 2019 téměř 1 800 žáků a 235 učitelů z 27 mateřských a základních škol. Na koupališti v Zábrdovicích si sportovní dny zorganizovaly čtyři spádové školy se 170 žáky," doplnil radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

Na koupalištích se budou dodržovat veškerá hygienická opatření. Školy budou informovány i o aktuálně platných nařízeních, která se mohou v průběhu času měnit.