Brno se bude podílet na výrobě televizního pořadu o Mendelovi

Česká televize připravuje dětský seriál s pracovním názvem Tajemství pana M, který pojednává o Gregoru Johannu Mendelovi. Spolupracovat s ní bude i statutární město Brno.

„V seriálu parta tří dětí detektivní formou rozplétá tajemství svérázného pana M a paralelně s tím i fascinující Mendelův příběh. Je tedy určen především pro dětské diváky, jimž má pomoci vybudovat si pozitivní vztah nejen k vědě, ale i k samotné osobě Gregora Johanna Mendela. Jelikož v roce 2022 uplyne přesně 200 let od narození tohoto velikána vědy, plánuje Česká televize na jeho počest v tomto jubilejním roce seriál uvést," uvedl náměstek primátorky Tomáš Koláčný.

Schválená smlouva mezi městem Brnem a Českou televizí zajišťuje Brnu výrobu televizního seriálu na území města Brna a v jeho bezprostředním okolí, vysílání televizního seriálu a také propagační předměty s nosiči obsahujícími předmětný seriál. Město se tak stane spolupracujícím partnerem na výrobě seriálu, což bude uvedeno i v závěrečných titulcích. Natáčení pořadu je v plánu v létě 2021.