Vítězný projekt participativního rozpočtu podpoří onkologicky nemocné děti. Postará se o ně Nadační fond dětské onkologie Krtek

Na terapie, vzdělávací programy a další pomoc dětem s onkologickou diagnózou půjde 1,63 milionu korun. Projekt „Onkologicky léčené děti v Brně", který byl nejúspěšnější ve 3. ročníku participativního rozpočtu města Brna, zrealizuje Nadační fond dětské onkologie Krtek.

„Onkologické onemocnění není záležitostí pouze nemocného, ale celé rodiny, které se obrátí život vzhůru nohama. Vítám proto jakoukoliv aktivitu, která těmto lidem pomůže ve zvládání takto obtížné situace. V tomto případě jde navíc o projekt odhlasovaný v participativním rozpočtu, tedy navržený a podpořený veřejností, což mě těší dvojnásob," uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Spolu se zástupci Fakultní nemocnice Brno jsme vytvořili jednoletý komplexní program na podporu dětí s onkologickou diagnózou. Během tohoto roku se zaměříme nejen na psychickou podporu, ale také na různé aktivity, které pomohou překonat toto velmi náročné období. Jsem velice rád, že participativní rozpočet města Brna pomáhá i lidem, kteří jsou v tak tíživé situaci," řekl náměstek primátorky města Brna Tomáš Koláčný.

Vítězný projekt „Onkologicky léčené děti v Brně" ze 3. ročníku participativního rozpočtu města Brna získal historicky nejvyšší počet hlasů, a to 4 662 od 3 549 hlasujících.

„V rámci projektu budou nemocným dětem i jejich rodičům poskytovány terapie, vzdělávací programy, poradenství či zajištění asistenčních služeb a rehabilitačních pomůcek. Zahrnuty jsou také hipo- a canisterapie," doplnil Tomáš Koláčný.