Radní podpořili dobrovolnické centrum výroby ochranných pomůcek

Padesátitisícovou částkou podpořili brněnští radní projekt pomoc.industra.space. Díky finanční dotaci se zajistila vyšší kapacita výroby a také distribuce ochranných pomůcek včetně koordinace dobrovolnických platforem v rámci opatření v boji s koronavirem.

„V posledních týdnech bylo půldruhého tisíce metrů čtverečních provozu Industry proměněno na dobrovolnické výrobní a logistické centrum pomoci, které poskytuje pomoc zaměstnancům první linie a všem potřebným. Lidé v tomto centru vyrábí a distribuují celoobličejové ochranné štíty a jejich komponenty, textilní roušky a další ochranné pomůcky, zakladače šikmého proužku i filtry z nanovláken," přiblížil současné dění náměstek Tomáš Koláčný.

Podařilo se tak zajistit prostor pro fungování a zároveň pro sběr a distribuci iniciativy sijemerousky.cz. Díky projektu byli také koordinování dobrovolní 3D tiskaři. Dále byla poskytnuta technická a výrobní pomoc dalším dobrovolnickým skupinám. Díky všem těmto dobrovolným činnostem se rozšířily ochranné pomůcky nejen mezi veřejnost, ale také pro zaměstnance v tzv. první linii.

Finanční pomoc ve výši 50 tisíc je poskytnuta Vaizard, z. ú., která na realizaci projektu pomoc.industra.space spolupracuje s iniciativou sijemerousky.cz a společností TRILAB.