STAREZ-SPORT bude od roku 2020 provozovat další čtyři střediska

Radní schválili tři smlouvy a jeden dodatek smlouvy, díky kterým bude městská společnost STAREZ-SPORT provozovat střediska v Zubří, Brněnských Ivanovicích a Pisárkách. Dodatek se týkal areálu Vodova, který bude společnost provozovat od jara 2020.

„Mám radost, že se nabídka městské společnosti rozšíří o další čtyři střediska. Areál v Zubří je ideální pro pořádání škol v přírodě, firemních akcí, táborů nebo adaptačních kurzů. V Brněnských Ivanovicích budou nadále trénovat mladí fotbalisté. V Pisárkách připravujeme výstavbu sportovně-rekreačního areálu, už nyní někteří sportovci využijí prostory staré tělocvičny. V březnu pak přejde do správy STAREZ-SPORTu areál Vodova," uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý.

AREÁL V ZUBŘÍ

Areál se nachází v obci Zubří u Nového Města na Moravě. Je dopravně dostupný, vč. příjezdu pro zásobování. Je tam přírodní rybníček se skluzavkou, víceúčelové hřiště s umělým povrchem, dětské hřiště, hřiště na plážový volejbal a dostačující parkovací plochy. Areálem prochází běžkařská trať. Celková ubytovací kapacita střediska je až 114 lůžek.

TRÉNINKOVÉ CENTRUM V BRNĚNSKÝCH IVANOVICÍCH

Sportovní areál tvoří 2 fotbalová hřiště (hlavní a tréninkové), víceúčelové hřiště, víceúčelová budova (šatny, ubytování, kanceláře) a parkoviště. V zimě je na ploše víceúčelového hřiště umístěna nafukovací hala. Areál se využívá pro trénink zejména mládežnických celků Zbrojovky Brno, v zimě je k dispozici také ostatním brněnským i mimobrněnským fotbalovým klubům až do pozdních večerních hodin, a to i o víkendech. Sportovní centrum tvoří nezbytnou složku pro přípravu talentované fotbalové mládeže.

SPORTOVNĚ-REKREAČNÍ AREÁL V PISÁRKÁCH

STAREZ-SPORT aktuálně připravuje zadání pro výběr zpracovatele projektové dokumentace pro strategický projekt města Brna „Sportovně-rekreační areál Pisárky – lokalita Za Anthroposem". Schválený harmonogram projektu počítá s výstavbou od konce roku 2021 do začátku roku 2023.

AREÁL VODOVA

V červnu 2018 město Brno a STAREZ-SPORT uzavřely smlouvu o provozování sportovního areálu Vodova. Město pověřilo STAREZ-SPORT s účinností od 10. 3. 2020 správou, provozováním a poskytováním služeb tohoto sportovního areálu. Jedná se o sportovní centrum pro halové a nehalové sporty a kluziště. Dále se zde dají pořádat kulturní, společenské a výstavní akce. K areálu patří také administrativní část, restaurace, hotel, občerstvení, dílny, prostory provozního a technického zabezpečení i parkoviště.