Vánoce na brněnské radnici nabídnou pestrý program i potravinovou sbírku

I v letošním roce se Nová radnice ponoří do vánoční atmosféry. Den před Štědrým večerem si sem lidé mohou přijít užít tradiční akci Vánoce na brněnské radnici. Pro děti je připraven program plný rukodělných dílen i divadla, vystoupení si přichystal také Michal Nesvadba z Kouzelné školky. Dospělí si mohou projít radnici nebo se zapojit do potravinové sbírky.

V pondělí 23. prosince 2019 bude možné načerpat sváteční náladu, a to na akci Vánoce na brněnské radnici. Ty odstartují v 10 hodin a slibují pestrý program pro všechny zúčastněné. Pro nejmenší jsou připraveny tvořivé dílny, kde si na šesti stanovištích vyrobí dřevěné vánoční ozdoby, baňky či přání. Ve Sněmovním sále zhlédnou divadelní představení, zazpívají si koledy a ve 14 hodin zde všechny přítomné pozdraví představitelé města. Své vystoupení si na 14.40 hodin připravil také Michal Nesvadba, kterého děti znají především z Kouzelné školky.

Ve vedlejším Rytířském sále budou po celý den vystaveny kulisy z Divadla Radost, svůj stánek zde bude mít třeba Knihovna Jiřího Mahena v Brně nebo dětský hospic Dům pro Julii. Ani další brněnské spolky nepřijdou zkrátka – dopravní podnik představí maketu části historické tramvaje, STAREZ-SPORT nabídne na zkoušku sporty, které doplní soutěžemi, z brněnské zoo dorazí také některá zvířata. Na akci se představí i hasičský sbor, již tradičně zde městská policie ocení nejlepší výtvory ve výtvarné soutěži Empík naděluje.

„Program Vánoc na brněnské radnici myslí i na dospělé. Osobně přivítám ve své kanceláři návštěvníky, kteří se připojí ke komentované prohlídce radnice. V čase adventním je ale důležité myslet především na ostatní, proto budu moc ráda, když se lidé připojí k potravinové sbírce. Na oplátku dostanou drobnou odměnu od města Brna," vyzvala primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Darované věci rozdělí magistrátní odbor sociální péče mezi své klienty, tedy lidi v tíživé životní situaci. Lidé mohou nosit potraviny s delší dobou spotřeby, jako jsou konzervy, polévky, kaše či rýže, pomohou také kartáčky na zuby, hygienické potřeby a další drogistické zboží. Sbírka se bude konat v Křížové chodbě, kde budou skauti rozdávat také betlémské světlo.

Kompletní program akce najdete na www.brno.cz/vanocenaradnici.