V Novém Lískovci se otevře grilovací místo

V úterý 30. dubna bude slavnostně otevřen další z projektů participativního rozpočtu města Brna Dáme na Vás. Půjde o nové veřejné grilovací místo v Novém Lískovci.

Slavnostní přestřižení pásky a otevření veřejného grilovacího místa se uskuteční v úterý 30. dubna v 16 hodin v parku Pod Plachtami v Novém Lískovci. Otevření se zúčastní náměstek primátorky města Brna Tomáš Koláčný, starostka městské části Nový Lískovec Jana Drápalová a navrhovatel projektu Jaroslav Kovařík.

„Projekt navrhli sportovci z oddílu BMX, kteří místo kolem BMX dráhy dlouhodobě udržují a zvelebují. Pod názvem projektu se tak skrývá úprava poměrně velkého veřejného prostoru, zeleně, posezení a samozřejmě místa pro grilování. Již nyní je vidět, že občané takové místo budou hojně využívat a další zanedbaný kout tak získá smysluplné využití," vysvětlila starostka MČ Brno – Nový Lískovec Jana Drápalová.

Nové veřejné grilovací místo vzniklo úpravou místa sloužícího jako veřejné ohniště.

„Veřejné ohniště nacházející se ve spodní části areálu Pod Plachtami vedle dráhy BMX bylo ve špatnému stavu a neumožňovalo příjemné posezení. Navrhl jsem úpravu, která spojila veřejná sportoviště, dráhu BMX a nabídla další možnosti pro využití volného času pro veřejnost, bez rozdílu věku," doplnil navrhovatel Jaroslav Kovařík.

„Jsem velmi rád, že nám podařilo realizovat tento projekt z Participativního rozpočtu a vytvořit tak další oddechové místo pro občany města Brna. Věřím, že toto místo bude přínosem pro všechny, kdo si rádi s přáteli posedí a připraví si v přírodě něco dobrého," uvedl náměstek primátorky města Brna Tomáš Koláčný.

Projekt „Grilovací místo v Novém Lískovci" se umístil ve finálovém hlasování prvního ročníku Dáme na vás na šestém místě s počtem 1 150 hlasů. Celkové náklady dosáhly 1 368 289 Kč. Je v pořadí osmým dokončeným vítězným projektem.

Aktuální postup v realizaci vítězných projektů z prvního a druhého ročníku Dáme na vás můžete sledovat na webu Dáme na vás: https://damenavas.brno.cz/realizace-projektu/.

Do 15. května mohou obyvatelé města Brna podávat své nápady pro lepší Brno v letošním ročníku Dáme na vás. Důležitou podporu projektům mohou udělovat do 31. května. Podrobnější informace k podávání návrhů i harmonogram najdete na www.damenavas.brno.cz