Návštěvníkům Ústředního hřbitova o Velikonocích cestu zkrátí minibus DPMB

Lidé, kteří se o velikonočních svátcích vypraví na brněnský Ústřední hřbitov, budou moci využít k přepravě po areálu minibus. V provozu bude každý den od 8 do 18 hodin. Služba je pro všechny zdarma.

„Ústřední hřbitov je zejména o svátcích velmi frekventovaným místem s velkou rozlohou, věřím, že tato služba usnadní mnohým lidem pohyb po areálu a návštěvníci ji ocení," uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková.

„Pokud se provoz minibusu osvědčí, rádi na spolupráci navážeme i při Památce zesnulých, kdy bývá hřbitov hojně navštěvován," sdělila ředitelka Správy hřbitovů města Brna Alena Říhová.

Minibus bude v provozu od pátku 19. dubna do pondělí 22. dubna vždy od 8 do 18 hodin. Stanovenou trasu bude projíždět v intervalu 20 minut. Hlavním nástupním a výstupním místem bude hlavní brána u ulice Vídeňská. „Na linku vyhradíme řidiče, kteří budou mít dobré komunikační schopnosti. Vyjdou návštěvníkům hřbitova vstříc a zastaví kdekoli na trase," přiblížil ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek. Služba je primárně určena seniorům a lidem se zhoršenou pohyblivostí, ale využít ji může kdokoli. Pro všechny je zdarma. Minibus má kapacitu 38 míst.

Pilotní projekt vznikl ve spolupráci města Brna, Ministerstva práce a sociálních věcí, Správy hřbitovů města Brna a Dopravního podniku města Brna.

Trasa minibusu po Ústředním hřbitově:

Schránka01