Multifunkční hala bude stát v lokalitě brněnského výstaviště

Řídící výbor pro strategické projekty tento týden schválil umístění multifunkčního sportovního a kulturního centra v lokalitě Západ na brněnském výstavišti. Ta nabízí například dostatek prostoru pro parkovací plochy a napojení na městskou hromadnou dopravu. Řídící výbor zároveň ustavil projekční tým celého projektu. Hala bude sloužit pro sportovní, kulturní i společenské akce.

Vedoucím projektového týmu je generální ředitel Brněnských komunikací Luděk Borový. Dalšími členy jsou pak generální ředitel BVV Jiří Kuliš, majitel brněnské Komety Libor Zábranský, zástupci jednotlivých odborů Magistrátu města Brna, Kanceláře architekta města Brna, městských společností či Ředitelství silnic a dálnic.

Řídící výbor se shodl, že nejvhodnější lokalitou pro umístění dlouho očekávané haly bude areál výstaviště, poblíž pavilonu Z.

„Jsem velmi ráda, že se nám podařilo shodnout se na jedné z vybraných lokalit v areálu brněnského výstaviště, které je situováno poblíž centra města, má dobrou dopravní obslužnost a prostor nám dovolí řešit i problematiku parkování v daném území. Projekt má nyní vlastní tým, který se bude jeho realizaci věnovat až k úspěšnému naplnění této vize," říká primátorka města Brna Markéta Vaňková.