Recept 1: Jehněčí kolínko s bramboro-celerovým pyré

Autor receptu: Otto Plášek 

Suroviny:
3 jehněčí kolínka
1 velká cibule
2 mrkve
1 velká bulva celeru
2 petržele
1 litr masového vývaru
5 větviček rozmarýnu
5 větviček tymiánu
sůl, pepř, máslo, olej

Postup:
Jehněčí kolínka si opláchneme, očistíme a dobře osušíme. Kolínka bohatě osolíme, opepříme, potřeme zlehka olejem a bohatě posypeme nasekaným rozmarýnem. Takto ochucená kolínka uložíme do chladu nejlépe do druhého dne. Připravíme si pomalý hrnec a kolínka zprudka opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran do zlaté barvy. Do pomalého hrnce vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu a podlijeme masovým vývarem. Vložíme opečené kolínka a „pomalíme" na program LOW 10 hodin. Kolínka poté opatrně vyjmeme a udržujeme teplé. Z uvařených brambor a půlky bulvy celeru připravíme pyré a do výpeku, který scedíme a zredukujeme, vložíme oříšek másla a podáváme na předehřátých talířích.

jehněčí kolínko