Recept 3: Jehněčí maso s kuskusem

Autor receptu: Filip Kratochvíl

Ingredience:

500 g kuskusu

2 l horkého hovězího vývaru

150 ml olivového oleje

1 kg jehněčí kýty

200 ml řepkového oleje

250 g cibule

250 g mrkve

250 g řapíkatého celeru

500 g rajčat

1 kg brambor

5 stroužků česneku

1 chilli paprička

hrst nasekaného čerstvého koriandru

sůl, pepř černý mletý, kmín mletý římský, skořice mletá


Postup:

Kuskus zalejeme polovinou vývaru a necháme nabobtnat. Osolíme, opepříme a přilejeme olivový olej. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a opečeme na oleji. Ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev a celer, Vše ochutíme skořicí, římským kmínem, pepřem a solí. Přilejeme zbývající vývar, vložíme nakrájená rajčata i maso a dusíme dopoloměkka. Pak přidáme nakrájené brambory, prolisovaný česnek a nasekané chilli papričky a dusíme doměkka. Podáváme s kuskusem a posypeme koriandrem.