Recept 3: Jehněčí maso s kuskusem
Autor receptu: Filip Kratochvíl
Ingredience:
500 g kuskusu
2 l horkého hovězího vývaru
150 ml olivového oleje
1 kg jehněčí kýty
200 ml řepkového oleje
250 g cibule
250 g mrkve
250 g řapíkatého celeru
500 g rajčat
1 kg brambor
5 stroužků česneku
1 chilli paprička
hrst nasekaného čerstvého koriandru
sůl, pepř černý mletý, kmín mletý římský, skořice mletá
Postup:
Kuskus zalejeme polovinou vývaru a necháme nabobtnat. Osolíme, opepříme a přilejeme olivový olej. Maso očistíme, nakrájíme na kostky a opečeme na oleji. Ve výpeku orestujeme nakrájenou cibuli, mrkev a celer, Vše ochutíme skořicí, římským kmínem, pepřem a solí. Přilejeme zbývající vývar, vložíme nakrájená rajčata i maso a dusíme dopoloměkka. Pak přidáme nakrájené brambory, prolisovaný česnek a nasekané chilli papričky a dusíme doměkka. Podáváme s kuskusem a posypeme koriandrem.