Divadlo Bolka Polívky oživí amfiteátr na Kraví hoře skvělým divadlem i koncerty

Clipboard0Dvojnásobný dotek hvězd nabízí i letos již osmý ročník Letní scény Divadla Bolka Polívky. Kromě těch nad Brnem si můžete užít opět v amfiteátru na Kraví hoře i ty z divadelního a hudebního světa. Přehlídka toho nejlepšího z produkce samotného divadla a pozoruhodných titulů, které do moravské metropole přivezou jeho spřátelené soubory z Prahy a jiných měst, odstartuje 16. června a potrvá až do konce července. Připraveny jsou novinky i osvědčené repertoárové hity. A z čeho můžete na Kraví hoře už v červnu například vybírat?


Tipy na představení

20. a 21. června
Podivné odpoledne Dr. Zvonka Burkeho (Divadlo Bolka Polívky)

Fraška a hlubinná psychologie v jednom. Dnes už legendární líčená a černá crazyClipboard00 komedie o tom, co všechno je schopen udělat Dr. Burke, aby si zachránil svoji milovanou rezidenci krásy? Chybět nebudou nekonečné pekáče plné buchet paní Outěchové, řízný nápadník Václav Václav, nesmělý Tichý, Svatava skoro svatá a hlavně starý mládenec Burke, který je na konci svých mužských sil, ale ještě se nehodlá vzdát a tak svádí dojemný „donkichotský" zápas s přesilou, kterou tvoří snůška lidských nectností a špatných vlastností.
Hrají: Bolek Polívka, Pavel Liška, Radim Fiala, Petr Halberstadt a další


25. června

Šest tanečních hodin v šesti týdnech (Divadlo Bolka Polívky)

Být sám je těžké. Ale pro mě je ještě těžšíClipboard02 být s někým, říká madame Lily, hrdinka strhujícího příběhu o lidské opuštěnosti a nikdy neumírající naději v lepší zítřky. Když si najímá mladého muže, aby ji naučil swing, tango, valčík, foxtrot, cha-chu a moderní tanec, ani jeden z nich netuší, že je kromě výuky čeká šest týdnů hledání vzájemného porozumění a společné řeči. Oba prochází těžkým životním obdobím a i přesto, že spolu zdánlivě nemají nic společného, nakonec si vzájemně si pomůžou.
Hrají: Chantal Poullain a Martin Kraus


26. června
Commedia dell´arte II. (Spolek sešlých)

Mechanická žena aneb Krize identity aneb Návrat do dětství. Dottore sestrojil Mechanickou ženu, která se zdá být splněním snu všech mužů – naprosto poslušnou sexy mašinou. Clipboard03Duchovní rozměr postrádající Pantalón se tohoto stroje zmocní lstí. Přičiněním svých zaměstnanců Pedrolína a Franceschíny, ale především díky vášnivému mstiteli a lamači ženských srdcí Leliovi, by o ni mohl opět přijít. Pokud se nestane chyba. Může umělá inteligence překonat tu lidskou? Může být žena na ženy a muž zapochybovat o svém mužství? Mohou zaměstnanci stíhat manželský život? Existují pilulky na zvětšování drůbeže? Kdy se stane z člověka kůň? A kdy debil? Tyto a spoustu dalších informací získáte při zhlédnutí této excelentní komedie.
Hrají: Marek Daniel, Tatiana Dyková / Gabriela Štefanová, Pavel Liška / Michal Dalecký, Andrea Marečková / Gabriela Štefanová, Tomáš Milostný / Saša Stankov, Roman Slovák


28. června
Čtyři dohody

Nehřešme slovem, neberme si nic osobně, Clipboard04nevytvářejme si žádné domněnky a dělejme vše tak, jak nejlépe dovedeme. Takhle jednoduché je znění dohod s podtextem: poznání lásky, vztahů a přátelství, jak je vidí toltécký šaman Don Miguel Ruiz. Jaroslavu Duškovi a jeho kolegům se podařilo vyplnit dvouhodinové představení toltéckým učením, humorem a především poznáním. Úsměv na tváři jde ruku v ruce s úžasem v obličeji během celého vystoupení. Neustálé střídání těchto elementů je skutečně časté. Připravte se na kvanta nových informací, nových pohledů na svět a vůbec na život.
Hrají Jaroslav Dušek a další


30. června
Pánská šatna aneb Mušketýři v Mexiku

Představení je kolektivní improvizace herců, úspěšné písničky,Clipboard05 řeči, atrakce, nápady a to vše v režii Martina Dejdara. Nepropásněte jedinečnou příležitost nahlédnout klíčovou dírkou do pánské šatny známých herců. Zažijete spontánní atmosféru propojení herců a diváků s trochou kolegiální škodolibosti. Vždyť někteří z herců spolu hrají již desítky let a prožili společně velkou část hereckého života. To vše se odráží na vzájemných „přihrávkách" i nekompromisních „smečích."
Hrají: Martin Dejdar, Jiří Lábus, Petr Vacek, Jan Jiráň, Martin Janouš, Petr Hojer


20. července
DADA Revue (Divadlo Bolka Polívky)

Hravá komediální koláž autora a performera Pala Seriše, která od své podzimní premiéry sklízí jednu příznivou recenziClipboard06 za druhou a stejně tak ji doprovází pozitivní ohlas diváků. Dynamický a bezprostřední one-man show specialista kombinuje divadlo, stand-up, pantomimu a tanec. Nejčastěji se inspiruje v situacích každodenního života, které servíruje s lehkostí a ve zběsilém tempu. Vše dokáže až s dadaistickou hravostí přetvořit v kreativní koktejl skečů a improvizace, který zpravidla končí očistným smíchem. DADA Revue je oslavou radosti ze života, ze hry a ze setkání performera s divákem. Vhodné pro diváky od 12 let.
Hraje: Pavol Seriš


10. července
Fichtl

Nechte se v neopakovatelné inscenaci, která měla svoji premiéru teprve letos v květnu, dovést až na práh vlastních vzpomínek (vy mladší pak nahlédněte do života poloviny osmdesátých let minulého století, Clipboard07kdy parta kluků na malém městě a ještě menším plácku prožívá své bouřlivé dospívání. V hořké komedii z doby, kdy život běžel na jeden válec, Eda (Pavel Liška) miluje Soňu. Ostatní (Michal Isteník) také milují Soňu. Na VŘSR se musí do lampionového průvodu, slušnou muziku uslyšíš jen v zahraničních rádiích, motorka, po které toužíš, se už nevyrábí a "tesilky" příšerně koušou. Jak se s tím poprat a co na to Soňa? Inscenace vznikla v koprodukci Divadla Bolka Polívky a agentury Anima Art.


28. července
Naprostí cizinci (Divadlo Na Jezerce)

Parta sedmi kamarádů, Clipboard08kteří se znají celý život, zjišťuje během jediného večera, že o sobě neví vůbec nic... Jak se pod vlivem moderních technologií stávají z přátel naprostí cizinci? Překvapivě snadno. Moderní technologie nám pomáhají překonat vzdálenost, ale ničí blízkost...
Hrají: Barbora Kodetová, Ondřej Kavan, Patricie Pagáčová / Zuzana Žáková, Radomír Švec, Kristýna Hrušínská, Petr Vacek, Milan Šteindler / Jan Řezníček, Johana Jedličková


Koncerty

V programu Letní scény Divadla Bolka Polívky ani letos samozřejmě nemohou chybět koncerty. Mezi ty opravdu výjimečné budou určitě patřit:


13. července ve 20 hodin

Vlasta Redl

Legenda české hudební scény, jehož mnohé písně již nyní zlidověly. Clipboard09Zpěvák, multiinstrumentalista, studiový hráč, aranžér a producent. Vlasta Redl oslavuje letos půlstoletí na pódiu a jeho přátelé a gratulanti tak nemohou chybět ani v amfiteátru na Kraví hoře. Jeho tvorbu je těžké žánrově zařadit, neboť pracuje s širokým arzenálem hudebních stylů – od folklóru a folku, přes různé vývojové etapy rocku (folk-rock, jazzrock, art-rock) až po, někdy poměrně složité, kompozičně-aranžérské postupy, pro které se mu od hudebních publicistů dostalo přezdívek Valašský Mozart a Moravský Oldfield.


25. července

Szidi Tobias

Slovenská zpěvačka se řadí k nejvýraznějším osobnostem šansonu nejen na Slovensku, ale také v České republice, kde bývá častoClipboard10 spojována se jménem vznikající Hany Hegerové. Její charisma a specifické zabarvení hlasu jsou kombinací pro silný umělecký zážitek. Ten je dotažený citem pro spojení hudby s důrazem na detail a zachycení okamžiku, takže každá z písní se mění v malé divadelní představení se strhující atmosférou s mimořádně silným akcentem na obsah a sdělení. V písních Szidi Tobias tak nacházíme ideální spojení textu a hudby ve vynikajících interpretačních výkonech kapely Szidi Tobias & Band. Jejich společný repertoár obsahuje skladby z autorské dílny Milana Vyskočániho, autorem textů je Peter Lipovský.

Kompletní program Letní scény Divadla Bolka Polívky je dostupný na webu divadla, kde lze rovněž zakoupit online vstupenky. Začátky představení, není-li uvedeno jinak, jsou ve 20.30.

Více na https://letniscena.divadlobolkapolivky.cz/