V Divadle Bolka Polívky proběhl křest "Miliónového kalendáře"

křest BI9A7125Dražbou nakonec vyvrcholil křest Miliónového kalendáře, které se v pátek 13. ledna v Divadle Bolka Polívky ujali herci Hynek Čermák a Vladimír Polívka. Stalo se tak po brněnské premiéře inscenace Milión, v níž oba excelují. Kalendář obsahuje třináct černobílých fotografií ze zkoušení a veškerý výtěžek z jeho prodeje je určen na podporu činnosti Centra Paraple.

„S nápadem přišel Hynkův kamarád a fotograf Zbyněk Hozák. Během zkoušení nafotil spoustu krásných fotek a navrhl z nich udělat kalendář s dobročinným podtextem. křest BI9A7173Jako producent představení jsem řekl, že na charitu nepůjde ale jen výtěžek z prodeje, což bývá zlomek, ale že tisk kalendáře zasponzoruju a každá koruna z ceny kalendáře 299 korun půjde na charitu. Zvolil jsem Centrum Paraple, kam jako vozíčkář sám jezdím a nemůžu si ho vynachválit, takže vlastně sponzoruji ´sám sebe´ :)," říká s úsměvem Michal Jančařík a dodává: „Vláďa s Hynkem k nápadu přistoupili skvěle a bylo na nich vidět, že jim účast v tomto drobném projektu dělá radost."

Křest byl naplánován na jeviště Divadla Bolka Polívky po skončení prvního podvečerního uvedení hrykřest BI9A7185 v moravské metropoli. Konal se za mimořádného zájmů diváků (hlavně divaček), takže nakonec byly všechny výtisky rozebrány. Ty poslední pak byly vydraženy s výtěžkem rovněž pro Centrum Paraple. Cena kalendáře s podpisem Hynka Čermáka se v ní vyšplhala na 12 tisíc, s autogramem Vladimíra Polívky pak na rovných 35 tisíc korun.

Milión aneb komedie za všechny prachy je jednoaktovka o řediteli divadla,Milion 1 jemuž jeviště sežral červotoč. Zápletka se sice točí kolem sponzoringu, otvírá ale také mnoho jiných témat a rozuzlení příběhu je poněkud překvapivé. Autor a současně režisér hry Vilém Dubnička do Miliónu obsadil Hynka Čermáka a Vladimíra Polívku, dvě přední herecké osobnosti současnosti a současně přátele, kteří za sebou mají několik odehraných sezon v Dejvickém divadle.

(sal)

Foto: Andrea Benešová, černobílé snímky Zbyněk Hozák