Vydejte se s dětmi do Technického muzea v Brně

tmbPrvní adventní neděli 27. 11. od 10 do 17 hodin zve Technické muzeum v Brně rodiče s dětmi na Pohádkový advent. „Prostřednictvím zábavně naučných úkolů si připomeneme klasické české pohádky,“ říká organizátorka akce Alena Najbertová.

S pohádkovými postavičkami budou děti plnit nejrůznější úkoly a aktivity. „Čeká je například srážení dračích hlav s princem Bajajou, navlékání poztrácených perliček princezny Zlatovlásky, návštěva u ševce, lovení zlaté rybky nebo poznávání pohádkových postav a hudby,“ přibližuje dále Najbertová. Nebude chybět ani oblíbená zámecká převlékárna s kostýmy, kde se děti na chvíli stanou princem nebo princeznou. Za splnění úkolu dostanou lístek z dané pohádky s omalovánkou. Budou si tak sbírat vlastní knížku, se kterou pak mohou doma dále pracovat – vybarvovat si ji a pohádky si připomenout. Tato akce je určena spíše pro mladší děti.

Starším školákům muzeum nabízí unikátní interaktivní výstavu Stroje Leonarda da Vinci. Tu ocení návštěvníci všech věkových kategorií, zejména ti hraví. Některé modely jsou totiž pohyblivé, zájemce je může uvést do chodu sám. Výstava nezůstává „jen“ u strojů, ale obsahuje i zajímavosti z Leonardova života. Návštěvníci tak tuto všestrannou osobnost poznají nejen jako autora slavného obrazu Mona Lisa. Bližší informace www.tmbrno.cz 

(sal, foto: Archív TMB)