Dopravní podnik města Brna otevře zájemcům k prohlídce nový tunel ke kampusu

kampusMěsíc před zprovozněním nové tramvajové trati ke kampusu jej brněnský dopravní podnik zpřístupní zájemcům o prohlídku. Odpoledne otevřených dveří se uskuteční 15. listopadu. Účastníci si budou moci prohlédnout nejen tunel, ale i novou tramvaj Škoda ForCity Smart 45T. Pro děti i dospělé dopravce připravil i speciální tematický kvíz.

„Stavba tramvajové trati k univerzitnímu kampusu od samého počátku budí velký zájem Brňanů. Naši facebookovou stránku Šalinou na kampus, kam vkládáme fotky, videa a informace o stavbě, sledují téměř tři tisíce lidí. Jim i ostatním zájemcům bychom rádi stavbu ještě před zprovozněním ukázali. Jedná o jedinečnou příležitost, která se nebude opakovat," sdělil generální ředitel Dopravní podnik města Brna Miloš Havránek. Tunel bude vybaven bránou a bezpečnostním systémem a po dokončení stavby do něj nikdo nepovolaný nebude moci vstoupit.

Odpoledne otevřených dveří se uskuteční v úterý 15. listopadu 2022 od 15 do 18 hodin. Trasu od ústí tunelu u zastávky Osová k univerzitnímu kampusu si zájemci mohou projít sami nebo využít speciálních komentovaných prohlídek. Ty startují v 15, 16 a 17 hodin na začátku tunelu u Osové. Po cestě na návštěvníky čeká deset stanovišť s kvízovými otázkami. „Připravili jsme variantu pro dospělé i pro děti. Odpovědi zaznamenají na speciální kartu. Na konci trasy si je zkontrolují a dostanou od nás malou pozornost," vysvětlil Havránek.

Na konečné stanici před Fakultní nemocnicí Brno bude přistavena k prohlédnutí i nahlédnutí nová tramvaj Škoda ForCity Smart 45T a tabule s informacemi o stavbě.

V následujících dnech pak budou na trati pokračovat dokončovací práce a zkušební jízdy, aby zde mohl být od 11. prosince 2022 spuštěn provoz s cestujícími.