FNUSA rekordně operuje a potřebuje krev

dárceZdravotníci Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně v těchto dnech provádí rekordní počty operací, v úterý se na sálech prostřídalo 83 pacientů. Nemocnice se tím snaží dohánět plánované operační výkony, které musely být odloženy kvůli pandemii nemoci COVID-19. Má tak zvýšenou spotřebu krevních transfuzí a žádá dárce o pomoc.

Více operací než minulé úterý nemocnice za poslední dobu uskutečnila pouze jednou, a to v září předešlého roku, kdy se podařilo odoperovat v jeden den 85 pacientů. „Aktuálně máme nedostatek zásob ve všech krevních skupinách s výjimkou skupiny AB. Byli bychom velmi rádi, kdyby nám dárci pomohli vysoké tempo elektivní chirurgické péče udržet a přišli k nám darovat krev," uvedla primářka Transfuzního oddělení Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně MUDr. Jarmila Celerová.

Pro dárce krve aktuálně v Transfuzním oddělení probíhá motivační akce s názvem VIDA! Ani to nebolelo, kterou nemocnice připravila ve spolupráci s brněnským VIDA! Science Centrem. Právě tam získávají dárci za odběr vstupenku 1+1 zdarma. Mimo to na ně čekají standardní benefity, jako jsou den pracovního volna, sleva na dani, stokorunová poukázka do Bistra u sv. Anny, odměny od partnerů nemocnice a zdravotních pojišťoven.

Zájemci se mohou registrovat přes online formulář na adrese to.fnusa.cz nebo telefonicky na čísle 543 182 190 (7:00–15:00).