Hřiště v Novém Lískovci je otevřeno. Vzniklo z participativního rozpočtu

Clipboard02Rodiny s dětmi mohou nyní využívat nové hřiště v Novém Lískovci. Hrací plocha byla na konci října slavnostně otevřena nedaleko veřejného sportovního areálu Pod Plachtami.

Projekt na vytvoření nevšedního přírodního hřiště pro rodiny s dětmi, pro chvíle zábavy na venkovních prolézačkách a také na posilování podal pan Jaroslav Kovařík v roce 2019 s názvem „Děti patří na hřiště!". V celoměstském hlasování se projekt umístil na 10. místě s celkovým počtem 1 832 hlasů. Celkové náklady na realizaci z Dáme na vás dosáhly 2 920 457 Kč.

„Místo, které jsem navrhl, poskytuje po vyčištění a úpravě prostoru dostatečně velký a chráněný prostor, kde mohou trávit volný čas rodiče s dětmi a všichni zájemci o zdravý pohyb. Umístěné zábavné prvky využívají svažitý terén a jsou doplněny také o soustavu prvků pro cvičení starších dětí a dospělých," upřesnil navrhovatel projektu Jaroslav Kovařík.

„Díky projektu participativního rozpočtu Dáme na vás se podařilo vyčistit a zvelebit další prostor pro trávení volného času. Stávající sportoviště se nejen zmodernizovalo, ale prodloužila se i dráha pro BMX kola. Zároveň bylo vybudováno nové dětské hřiště doplněné o prolézačky, balanční prvky a místo na workout," uvedl druhý náměstek primátorky Tomáš Koláčný.