Brno živě: Na koncerty můžou lidé vyrazit zadarmo, nebo můžou přispět na sbírku

brnoHudební festival Brno živě, který probíhá celé léto na různých místech města, je pro návštěvníky zdarma. Organizátoři se však rozhodli podpořit lidi v obcích zasažených přírodní katastrofou. Dobrovolné vstupné půjde na sbírku Sociálního nadačního fondu města Brna a Jihomoravského kraje.

„Kultura pod širým nebem k brněnskému létu nezastupitelně patří. Krásné počasí a uvolněná atmosféra prázdninového města lákají k návštěvě koncertů a dalších akcí. Letos město podpořilo hned několik letních festivalů pod širým nebem, ať už jsou zaměřeny na divadlo, kino, či hudbu. Mezi ně patří i multižánrový projekt Brno živě, který si připravil rozmanitý výběr interpretů. Celkem festival nabídne cirka třicet koncertů, ty se budou konat na různých místech v širším centru Brna. Návštěvníci si tak mohou dopřát skvělé hudební zážitky a zároveň podpořit lidi ze zasažených oblastí na jihu Moravy," uvedl radní pro oblast kultury Marek Fišer.

Festival bude probíhat celé léto až do 2. září, kdy vyvrcholí koncertem Top Dream Company v rámci Vaňkovka Festu. „Díky dotaci od města Brna se nám i letos povedlo připravit špičkový line-up muzikantů, kteří se Brňanům představí v neobvyklých kulisách ulic a náměstí. Zároveň jsou jednotlivé koncerty dostupné opravdu každému, protože vstupné nevybíráme," vysvětlil organizátor festivalu Petr Vídeňský.

Hudební vystoupení si budete moci vychutnat na Moravském náměstí, u sochy Jošta, na Římském náměstí, v nově opraveném amfiteátru na Kraví hoře a také na open stageích u klubů Šelepka, Alterna či Favál. Těšit se můžete třeba na Dana Bártu, ten zahraje rovnou dvakrát. Poprvé vystoupí s multitalentovaným performerem En.dru a podruhé s kapelou Alice. Brno navštíví hvězda světového jazzu – trumpetista Laco Déczi se skupinou Celula New York. Zajímavou show si jistě připraví i Kapitán Demo, který slíbil přijet ve své legendární limuzíně. Celý program najdete na webu: www.brnozive.cz

Vstup je na všechny akce zcela zdarma, ale pořadatelé festivalu se rozhodli podpořit obce na jihu Moravy poničené živelní katastrofou. Formou virtuální vstupenky v libovolné hodnotě nebo pomocí QR kódů můžete pomoci Hodonínsku a Břeclavsku. Tyto služby zajistí společnost smsticket, celý výtěžek půjde na sbírku Sociálního nadačního fondu města Brna a Jihomoravského kraje. „Moc vítám nápad organizátorů na dobrovolnou sbírku pro zasažené obce. Brněnská kultura opět pomáhá tam, kde je to nejvíc potřeba," doplnil Marek Fišer.

„Musíme si pomáhat. Tato okřídlená věta nám v posledních dnech ukázala svou opravdovou sílu. Díky spolupráci se společností smsticket pomůžeme těm, kteří při ničivém tornádu přišli mnohdy doslova o všechno. Obnova poničených obcí zabere mnoho času a úsilí, ale vlna solidarity mě nenechává na pochybách, že to společně zvládneme," doplnila předsedkyně správní rady Sociálního nadačního fondu města Brna a JMK Markéta Vaňková.