Skokanská věž v bazénu za Lužánkami by se mohla dočkat opravy

skokRada města Brna se tento týden zabývala možností rekonstrukce skokanské věže a modernizace můstků na plaveckém stadionu za Lužánkami. Na projekt požádá o dotaci z programu Regionální sportovní infrastruktura 2020–2024.

„Kromě výstavby nového 25metrového bazénu plánujeme za Lužánkami další zlepšení. Tentokrát je řada na skokanské věži a můstcích. Provozovatel zařízení, jímž je městská společnost Starez-Sport, vypracoval projekt na rekonstrukci věže a modernizaci můstků. Následně jsme prověřili, že se na tento typ investice vztahuje dotační titul Národní sportovní agentury, a na dnešní schůzi jsme schválili podání žádosti," přiblížila primátorka města Brna Markéta Vaňková.

Součástí projektu je i demontáž stávajícího výtahu. „Ten je dlouhá léta nevyužívaný a postrádá význam. Díky rekonstrukci skokanské věže ji budou moci využívat i skokanské tandemy, což za současného stavu není možné. Celkové náklady na realizaci projektu se předpokládají ve výši 10 428 391 korun. Dotace by mohla být uznána ve výši 7 milionů korun, zbytek by doplatilo město. Na samotné práce již máme stavební povolení, začít by mohly příští rok," doplnil radní pro oblast sportu Jaroslav Suchý.