Městské divadlo Brno nadělí dárek v podobě Vánočního koncertu

Vanocni koncert web náhled 1Pro všechny diváky a příznivce Městského divadla Brno po celém světě, kteří aktuálně nemohou usednout přímo v hledišti, se divadlo rozhodlo připravit jedinečný vánoční dárek. Bude jím speciální Vánoční koncert, který se odehraje na jevišti Hudební scény a bude k vidění online na YouTube kanálu MdB TV.

Program koncertu bude tvořit „zlatý fond" vánočních písní a koled v aranžích Güntera Gürsche, Christiana Kolovitse a Igora Vavrdy – Tichá noc, Bílé Vánoce, I'll Be Home For Christmas, We Wish You A Merry Christmas a další. Orchestr našeho divadla se zajisté blýskne v instrumentálce Winter Wonderland, mezi vybranými písněmi se objeví jak This Is Christmas Johna Lennona, tak i Hallelujah Leonarda Cohena. Muzikálový repertoár připomene píseň Zvláštní znamení známá z muzikálové balady Markéta Lazarová, světové muzikálové skladatele pak zastoupí skladba Pie Jesu z Requiem Andrewa Lloyda Webbera a nebude samozřejmě chybět ani ikonická píseň českých Vánoc – Narodil se Kristus Pán.

Interprety písní bude pěvecká elita ansámblu MdB – Lucie Bergerová, Radka Coufalová, Kristýna Daňhelová, Hana Holišová, Viktória Matušovová, Martina Severová, Magda Vitková, Aleš Slanina, Dušan Vitázek a Lukáš Vlček, kteří budou účinkovat za doprovodu sboru Ars Brunensis a orchestru Městského divadla Brno pod řízením šéfdirigenta a sbormistra Dana Kalouska. Samotný scénář a režie celé této produkce je pak dílem Igora Ondříčka.

Svými vánočními přáními koncert proloží kromě ředitele divadla Stanislava Moši i klíčové herecké osobnosti souboru MdB – Alena Antalová, Zdena Herfortová, Markéta Sedláčková, Michal Isteník, Zdeněk Junák, Ladislav Kolář a Petr Štěpán.

Vánoční koncert bude mít premiéru v úterý 22. prosince v 19.00 hodin, ale dále zůstane na YouTube k opakovanému zhlédnutí po celou dobu vánočních svátků.

(inf)