Vánoční veletrhy na brněnském výstavišti nabízejí inspiraci pro nákup dárků

primarni fotoVánoce se v areálu brněnského výstaviště slaví již několik desetiletí. Letošek není výjimkou – od 8. do 17. prosince se zde totiž konají Vánoční veletrhy, které nabízejí zejména inspiraci pro nákup vánočních dárků, ale i zábavný doprovodný program.

Široký sortiment zboží
V pavilonech F a G1 se představí téměř 400 prodejců. Návštěvníci tak mohou vybírat z opravdu různorodého sortimentu zboží – od hraček, oblečení, potřeb do domácnosti, dekorací až po kosmetiku či různé pochutiny. Zajímavou součástí je také prodejní výstava Jaroslavy Fišerové, která přiveze nejen obrazy, ale také vánoční pohlednice s brněnskou tematikou. Velice vyhledávané jsou také regionální a farmářské výrobky či výrobky z pravého českého medu.

Kulinářské speciality
Vánoce, to je také dobré jídlo. V novém kuchyňském studiu, které vzniklo ve spolupráci se školami Jihomoravského kraje, se dozvíte vše o vánočním cukroví, pokrmech z kapra a dalších vánočních specialitách. O víkendech předvede svou kulinářskou show i držitel titulu MasterChef Petr Jonáš. Na Vánočních veletrzích lze mnoho dobrot i zakoupit – například produkty značek Klasa nebo Regionální potravina. Prezentovat se budou také výrobky z pravého českého medu.

Řemeslnická dílna
Novinkou letošního ročníku je také řemeslnická dílna. Budou se zde například vyrábět adventní věnce, ozdoby a proběhnou i ukázky balení dárků. Zváni jste také na řemeslnický jarmark, kde pořídíte výrobky přímo od tvůrců. Svým blízkým tak můžete udělat radost například svíčkami, produkty ze skla a keramiky nebo obrazy.

Na Vánočních veletrzích nebude chybět ani moderní dětský koutek s kvalitním zázemím a odborným dohledem. Po celou dobu konání akce je navíc parkování v areálu zdarma. Veškeré aktuální informace sledujte na www.vanocniveletrhy.cz a také na facebookových stránkách, kde se uskuteční mnoho soutěží o vstupenky a další ceny.