Do nočního závodu 5|10 mil Brnem vyrazí běžci s čelovkami

8897713Registrovaní účastníci Nočního běhu 5|10 mil Brnem si v pátek po poledni začali v Běžecké speciálce na Gorkého ulici vyzvedávat startovní čísla. Kromě základních informací a čísel letos každý z nich dostal od pořadatelů dárek – čelovku, která běžcům usnadní běh v temných úsecích trati. Zároveň ale také stovky běžců s čelovkami ozvláštní noční atmosféru parků na Špilberku a pod Petrovem.

Letošní ročník Nočního běhu 5|10 mil Brnem odstartuje v sobotu 23. září 2017 ve 20 hodin z Husovy ulice a startující mohou absolvovat 5 mil (cca 8 km) nebo dva okruhy o délce 10 mil (cca 16 km). Jde o městský kros s převýšením a nezapomenutelnými výhledy na noční scenérie Brna. Mezi účastníky budou jak výkonnostní běžci, tak nadšenci z řad kondičních sportovců. Jeden z úspěšných účastníků minulých ročníků a obhájce prvenství na deset mil Jiří Čípa z týmu BěhejBrno.com o závodu říká: „Je to závod, na který se velmi těším. Od ostatních se liší nejenom tím, že se běží ve tmě, ale je to taková „motačka" po schodech a v ulicích. Je to trochu těžší, ale loni mi to docela sedlo a těším se, jak to dopadne letos."

Aktuálně je přihlášeno kolem sedmi set padesáti běžců a registrace probíhá až do zahájení závodu. Pro absolutní vítěze v kategorii mužů a žen jsou vypsány finanční prémie, hodnotné věcné ceny získávají i medailisté napříč věkovými kategoriemi. Před hlavním závodem uskuteční charitativní běh „Půlmíle pro ranou péči" a dětské běhy. „Věříme, že akce bude mít z pohledu sportovních výkonů i propagace zdravého životního stylu důstojný průběh a zároveň do historického centra Brna přinese zajímavé oživení," říká ředitel závodu Aleš Čtvrtníček.

Přímý přenos bude dostupný v sobotu večer na https://www.facebook.com/sabdigitalcz/


ZMĚNY V DOPRAVĚ

V souvislosti s Nočním závodem 5|10 mil Brnem bude v sobotu večer omezena doprava na ulici Husova, Veselá a Dominikánská a změny se dotknou i městské hromadné dopravy. Od 18:00 hod. do ukončení akce (asi 23.00) nebude možná jízda ulicí Husovou, tramvajové linky 5 a 6 pojedou mezi zastávkami Česká (přeložena ke kostelu sv. Tomáše) a Poříčí obousměrným odklonem přes náměstí Svobody a ulicí Hybešovou; vynechají zastávky Šilingrovo náměstí, Nemocnice u svaté Anny a Mendlovo náměstí; zastávku Česká obslouží společně s linkou 9 u kostela sv. Tomáše; spoje linky 5 jedoucí pouze v trase Štefánikova čtvrť Mendlovo náměstí budou v provozu pouze v úseku Štefánikova čtvrť – Nové sady, smyčka.

Linka 12 pojede mezi zastávkami Hlavní nádraží (1. a 2. kolej) – Česká obousměrným odklonem přes náměstí Svobody; vynechá zastávky Nové sady a Šilingrovo náměstí; na Hlavním nádraží obslouží zastávky na 1. a 2. koleji. (Další informace na webu Dopravního podniku města Brna)