Brno a policie budou více spolupracovat na řešení dopravní situace

Statutární město Brno a Policie České republiky budou intenzivněji spolupracovat na řešení dopravní situace ve městě. Dohodl se na tom primátor města Brna Petr Vokřál a ředitel krajského ředitelství Jihomoravského kraje Leoš Tržil.

„Věřím, že když se budeme pravidelně setkávat a řešit aktuální problémy v brněnské dopravě, situace se zlepší a řidičům i Brnu se výrazně uleví," uvedl primátor města Brna Petr Vokřál.

Na základě této dohody vznikne pracovní skupina pod vedením vedoucího brněnského dopravního inspektorátu Marka Harmáčka. „Je nezbytné zapojení všech zainteresovaných subjektů a komplexní přístup jak k aktuální situaci, tak i dalším plánovaným uzavírkám," okomentoval vznik skupiny krajský policejní ředitel Leoš Tržil.

V nově zřízené pracovní skupině se budou každý týden scházet zástupci města Brna, Dopravního podniku města Brna, Brněnských komunikací, Městské policie Brno i dalších městských společností, které jsou investory staveb ovlivňujících dopravu. Společně budou řešit situaci týkající se aktuálních uzavírek i vhodnost dalších dopravních opatření, která mohou zlepšit průjezdnost kritických úseků.

„Mimo jiné chceme také rychleji aplikovat do praxe postřehy policistů z terénu prostřednictvím zásahů z Centrálního technického dispečinku Brněnských komunikací," nastínil jeden z bodů programu řídící pracovní skupiny Marek Harmáček.

„Možnost pravidelných konzultací vidíme jako velmi přínosnou. Kompetence mezi jednotlivými složkami jsou sice pevně stanovené, každá uzavírka má ovšem svá specifika. Vzájemné debaty jistě pomohou najít nové úhly pohledu, a tím přispějí k plynulejší dopravě ve městě. Jsme připravení vyhovět případné žádosti státní policie o spolupráci při řešení komplikací v provozu," podotkl ředitel Městské policie Brno Luboš Oprchal.

(red)