Čarodějnický učeň Harry Potter se nastěhoval do Letohrádku Mitrovských

Clipboard01Knížky plné čarodějné magie hltají dnešní děti stejně nadšeně jako ty před zhruba čtvrtstoletím, kdy Joanne Rowlingová vydala první díl rozsáhlé ságy. Harry Potter je a zůstává prostě výjimečným fenoménem a návštěva výstavy Čarodějnický učeň Potter v Letohrádku Mitrovských se tak může stát opravdu rodinnou záležitostí.

Komorní expozice představuje různé předměty spojené s fenoménem Harryho Pottera a jeho čarodějnického světa, který dosud obsahuje kromě sedmi knih J. Rowlingové také 8 dílů filmového zpracování. Malé i velké návštěvníky ve třech sálech v přízemí nepochybně zaujmou četné modely ze stavebnice LEGO, ať už majestátní hrad v Bradavicích (Škola čar a kouzel), poschoďový autobus, létající automobil, vlak zvaný Bradavický expres, zakletá vrba, trojhlavý pes a mnohé další. Fanoušky mladého čaroděje s jizvou na čele jistě potěší různé sběratelské artefakty s touto tematikou: figurky hlavních hrdinů, vedlejších postav (Funko POP, Bendyfigs, LEGO) i magických zvířat (Magical Creatures) a další předměty (např. filmové repliky viteálů, hůlek apod.). Nechybí informační medailonky hlavních hrdinů i vedlejších postav, stejně jako shrnutí jednotlivých filmů.

Výstava vznikla ve spolupráci se slovenskými sběrateli J. Jablonským a J. Masnicou. Otevřeno je od středy do neděle vždy od 10 do 16 hodin. Cena vstupného je 100 korun pro dospělé, školáci zaplatí o dvacet korun méně.

(sal, foto: Archív Letohrádek Mitrovských)