Letní scéna Divadla Bolka Polívky pokračuje nejen na Kraví hoře

1„A nejkrásnější jsou ty letní festivaly, kde se sejdou lidi milující divadlo, vychutnávají si ho. V prvních řadách se někdy i kojí, jindy rodí...," vyznal se nedávno Bolek Polívka v rozhovoru pro MF Dnes. Možná i proto také letos samozřejmě pokračuje další ročník Letních scén jeho divadla.

Kromě amfiteátru na Kraví hoře v Brně, kde se hraje už od poloviny června a vybrat některý z titulů si tu můžete až do poloviny srpna, v červenci se program rozšíří také od 5. do 9. července do amfiteátru v Mikulově a 12. a 13. července na nádvoří Zámku Slavkov – AUSTERLITZ.

Tipy na představení:

15. července2
Oscar pro Emily (Studio DVA divadlo)
Stárnoucí manželé Emily a Henry před vyhlášením cen doufají, že jejich herecké mistrovství bude oceněno... Čas si krátí vzpomínkami.
Hrají: Petr Kostka a Carmen Mayerová.

16. července
Práskni do bot (Divadlo Na Jezerce)
Pohled do života českých dlaždičů, kteří plánují ukrást paletu dlaždiček – kdyby dělali v diamantovém dole, brali by něco jiného. Peprná komedie nejen pro pány je přístupná až od 15 let.
Hrají: Jan Hrušínský, Vlastimil Zavřel, Václav Liška a Martin Sitta

22. července3
Manželství v kostce (Divadlo Komediograf)
O věčném souboji mužů a žen, který netrvá jen sto let a který se rozhodně netýká jen těch dvou...
Hrají: Zuzana Kronerová a Oldřich Navrátil

23. července4
Pozemšťan (DBP)
Bláznivý příběh mimozemšťana, který se touží stát jedním z nás a bedlivě pozoruje hemžení na Zemi. Podaří se mu to? Fyzický stand-up a komediální pantomima o tom, jak se chováme a jací jsme.
Hraje: Pavol Seriš

28. července5
Rebelky (DBP)
Nikdy není čas říct n....t a vrhnout se do víru života. Příběh o setkání dvou rozdílných žen, které spolu prožijí nakonec nezapomenutelé chvíle.
Hrají: Chantal Poullain a Štěpánka Křesťanová

8. srpna6
Herečky (Divadlo GUnaGU)
Co se asi bude dít na kurzu pro mladé adepty herectví, kteří se chtějí přihlásit na přijímačky, když se mezi ně zamíchají tři frustrované ženy řešící si vlastní soukromá dramata? Osvěžující tragikomický koktejl namíchaný z trapnosti i osvobozujícího smíchu.
Hrají: Zuzana Kronerová, Zuzana Šebová/Gabriela Dzuríková, Darina Abrahámová, Viktor Horján

11. srpna7
Už je tady zas (Divadlo Na Jezerce) – brněnská premiéra
Poněkud černá komedie o tom, co by se mohlo stát, kdyby se probudil Adolf Hitler...
Hrají: Ondřej Kavan, Kristýna Hrušínská, Zdeněk Hruška/Libor Hruška, Petr Macháček/ Ondřej Dvořák, Miluše Šplechtová, Martin Sitta, Lucie Černíková