VIDA! letí prázdninami na křídlech ptáků, balónem, letadlem i raketou

vidaPřipoutejte se, prosím. Letíme do oblak. Zábavní vědecký park VIDA! připravil na prázdniny speciální program o létání. Užijte si šifrovací hru v expozici, 3D film Na křídlech ptáků, představení s pokusy Aero nebo jedinečné dílničky, kde si vyzkoušíte, co všechno může vzlétnout.

VIDA! nabízí přes 180 exponátů, se kterými si můžete hrát a objevovat tak, jak funguje svět kolem nás. Vichřice, horkovzdušný balón, papírové vlaštovky, větrný kolotoč, různé druhy vrtulí, trenažér pilotů stíhaček nebo vodíková raketa – to jsou ukázky exponátů, které tady najdete a přiblíží vám létání. Určitě si kupte na pokladně startovací balíček k nové expoziční hře Mise do oblak a pusťte se do luštění hádanek a šifer. Úspěšní řešitelé mise si domů odnesou vlastní letadlo.

Tušíte, proč mohou letadla létat, i když jsou těžší než vzduch? Víte, co je to vír? A proč je důležitá aerodynamika? To vše se dozvíte na nové science show Aero, kterou VIDA! uvádí v Divadle vědy několikrát denně a je v ceně vstupenky. Těšte se na levitující žárovku, pokusy, díky kterým pochopíte, co je to vztlak i proč je důležitý tvar křídel.

Kdo by nechtěl roztáhnout křídla a proletět se nad mraky? 3D film Na křídlech ptáků vám to umožní. Díky ultralehkým kamerám připevněným mezi křídla zažijete na vlastní kůži jaké to je sledovat svět z ptačí perspektivy. Stanete se obávaným orlem či sokolem nebo naopak jejich kořistí. 3D film se promítá v českém dabingu každý den.

Ať to lítá – to je název prázdninových dílen, ve kterých si děti s rodiči vyzkouší nejrůznější pokusy. Necháte vzlétnout pírko, čajový sáček nebo papír a vyrobíte si létací stroj z balónku a brčka nebo speciální vrtulku. 3D film i program s pokusy je za příplatek ke vstupnému.

Chcete si vyrobit další vznášedla a vyzkoušet jejich letové vlastnosti? Navštivte úplně novou část expozice s větrným tunelem. Zvídavé děti se tu zabaví na opravdu dlouhou dobu. V letních měsících je ve VIDA! otevřená i venkovní expozice.
 vakrát během dne tady také proběhne komentovaný start vodní rakety.

Můžete vzít děti do VIDA! až po práci nebo dni stráveném na koupališti? Nevadí. Využijete nejlevnější odpolední vstupenku jen za 90 Kč, která platí každý všední den od 16 do 18 hodin.

Letní VIDA! nabízí nevšední zážitky. Stanete se průkopníky aviatiky, piloty letadla, konstruktéry vznášedel nebo dobyvateli vesmíru.


(sal, foto: Archív VIDA!)