DANCE Brno 2021. Podzim nabídne příznivcům baletu jedinečné zážitky

danceBalet Národního divadla Brno organizuje v českých podmínkách dosud nevídaný projekt, festival DANCE BRNO 2021. Během jednoho týdne se v Brně představí téměř celá česká profesionální baletní scéna. Diváci tak budou mít v říjnu jedinečnou příležitost zhlédnout baletní soubory z Prahy, Plzně, Ostravy, Olomouce, Českých Budějovic a pořádajícího Brna.

Hosté se budou prezentovat tvorbou současných choreografů Forsythe / Clug / McGregor, Rossiniho karty, známými tituly v neoklasickém podání, jako jsou Giselle a Dáma s kaméliemi, nebo původními tanečními adaptacemi Vyhoďmeho z kola ven a Rádio svobodná Bystrouška. Zaručeně se můžete těšit na mimořádnou úroveň sólové i ansámblové interpretace.

Festival se koná za finanční podpory Ministerstva kultury ČR a Jihomoravského kraje. Představení se budou konat v rozmezí 18. až 23. října v Janáčkově a Mahenově divadle.
Více na https://dance-brno.cz/ 

Po festivalu uvede Balet NdB ve spolupráci s orchestrem, sborem a sólisty Janáčkovy opery NdB původní premiéru baletu Mária Radačovského Beethoven. Návštěvníky čeká vizuálně netradiční inscenace, která je zároveň hudebním koncertem. Na programu bude Beethoven od 13. do 21. listopadu. Více na www.ndbrno.cz  (sal, foto: Archív NdB)