Brno se rozezní struny kytar

kytarUž potřicáté bude Brno hostit Mezinárodní kytarový festival a kurzy. Festival zahájí Noc Flamenca na Biskupském dvoře v Brně 1.8., kde vystoupí nejlepší z představitelů flamenca - ikonický tanečník Isaac de los Reyes spolu s Antonio Sánchezem (spoluhráčem a synovcem Paco de Lucii), zpěvákem Manuel Cazas a kytaristou Antonio el Canito.

Na koncertech festivalu dále zahrají vůdčí evropský kytarista Lukazs Kuropacewski z Polska 2. 8. na Nové radnici, legendární uruguayský kytarista Eduardo Fernández s temperamentní jihoamerickou hudbou 3.8. , polské kytarové duo Horna – Pelech s netradičním programem 4.8. a vystoupí European Guitar Quartett – složený ze čtyř evropských špičkových hráčů: Zoran Dukič, Pavel Steidl, Thomas Fellow, Reentko Dirk v Červeném kostele. Závěrečný koncert festivalu představí temperamentního španělského kytaristy Paco Seco a ředitele festivalu Vladislava Bláhu ( jediný český kytarista, sólově vystoupil v Carnegie Hall v New Yorku a v Royal Festival Hal v Londýně, jenž mj.zahraje světovou premiéru jemu věnované skladby Kubánce Leo Brouwera.

Zájemci se mohou zúčastnit výuky v kytarových kurzech u významných kytaristů (klasika, flamenco, jazz). Vedle toho se na festivalu bude konat 17. mezinárodní kytarová soutěž GUITARTALENT o ceny v hodnotě 10 tisíc Euro včetně kytary Kohno nejvýznamnějšího japonského mistra kytaráře Masaki Sakuraie a o účast v soutěži v Tokiu a přehrávka kytar předních mistrů kytarářů. Blíže o festivalu a kurzech na www.guitarcz.com.  Předprodej vstupenek: https://goout.net/cs/mezinarodni-kytarovy-festival-brno-2021/szkbekr/