Recept 2: Jehněčí v listovém těstě

Autor receptu: Alena Bartáková

Ingredience

600 g vykostěného jehněčího hřbetu
200 g zmrazeného listového těsta
200 g mraženého listového špenátu
2 ks rozmarýnu
4 ks snítek tymiánu
2 ks cibule
2 ks mrkve
0,25 ks celeru
2 ks stroužků česneku
1 kostka MAGGI Zlatý zeleninový bujón
2 lžíce oleje
1 lžička bramborového škrobu
4 ks plátků syrové šunky
1 ks žloutku kosti z jehněčího hřbetu
sůl , pepř

Postup

Bylinky omyjeme a osušíme. Zeleninu očistíme a nahrubo nakrájíme. Zeleninu, rozmarýn, 2 snítky tymiánu a kosti opečeme. Podlijeme 500ml vody, přidáme kostku MAGGI Zlatý zeleninový bujon a zvolna vaříme 2 hodiny.

Špenát a listové těsto rozmrazíme. Jehněčí hřbet svážeme nití a na oleji opečeme ze všech stran. Nit odstraníme, maso osolíme a opepříme.

Špenát a zbývající 2 snítky tymiánu najemno nasekáme. Osolíme, opepříme a promícháme. Z těsta vyválíme plát a poklademe ho šunkou a vrstvou špenátu.

Na těsto dáme jehněčí hřbet, zavineme a potřeme rozšlehaným žloutkem. Troubu předehřejeme na 225°C a pečeme asi 40 minut.

Vývar ze zeleniny a kostí přecedíme a zahustíme solamylem.