Řidiči DPMB testují nové uniformy, vyjet by v nich mohli na jaře

stare vs noveDopravní podnik města Brna pořídí pro řidiče a další zaměstnance nové uniformy. Skupina dvaceti řidičů a řidiček momentálně testuje dvě nové kolekce v moderním střihu i kvalitním novém materiálu. Do výměny stejnokroje pro 1800 zaměstnanců podnik investuje v prvním roce přibližně 24 miliónů korun.

„Řidiči jsou našimi klíčovými zaměstnanci. Je pro nás důležité, aby se při práci cítili dobře. Stávající uniformy jsou jak střihově, tak materiálově zastaralé, proto jsme se rozhodli pro jejich kompletní obměnu," vysvětlil generální ředitel Dopravního podniku města Brna Miloš Havránek.

Skupina dvaceti řidičů a řidiček napříč trakcemi v současné době testuje dvě kolekce nových uniforem. Na konci srpna na základě jejich hodnocení hodnotící komise vybere vítěznou kolekci, na kterou podnik provede výběrové řízení na dodavatele. V nových uniformách by tak řidiči mohli vyjet už na jaře příštího roku.

„S ohledem na důraz na kvalitu materiálu se jedná o obrovskou investici, která je ale smysluplná. Po řidičích vyžadujeme kompletní ustrojenost, zároveň ale chceme, ať jsou pro ně pohodlné, když v nich tráví velkou část dne," dodal provozní ředitel Jan Seitl.

Zaměstnanecká uniforma sestává z řady komponent. „Stejnokroj pro jednoho řidiče obnáší kompletní oblečení od bundy přes svetr, kalhoty, košili, vestu až po tričko, mnohdy v provedení jak pro teplé, tak chladné počasí. Nechybí ani šátek, šála nebo čepice," uvedla vedoucí odboru nákupu a logistiky Marcela Schwendtová.

Kromě 1400 řidičů nové uniformy obléknou také prodejci jízdních dokladů, dispečeři a další zaměstnanci. Celkem tedy dodavatelé pro Dopravní podnik města Brna budou muset ušít 1800 kompletních stejnokrojů. Stávající podoba uniforem řidičům slouží již dvacet let. Za tu dobu prošla drobnými úpravami jak v materiálech, tak ve spektru oděvních kusů. Vítěznou kolekci si budou moci zaměstnanci DPMB prohlédnout na figurínách, které budou postupně umístěny na vybraná pracoviště.