Sólotrumpetista Berlínských filharmoniků Gábor Tarkövi vystoupí v Brně

8651208Moravia Brass Band představil sólistu sezóny, je jím Gábor Tarkövi, sólotrumpetista Berlínských filharmoniků. Vůbec poprvé vystoupí tento světový trumpetista spolu s jediným českým brass bandem. Galakoncert se uskuteční 24. října v Besedním domě.

Pražské Rudolfinum, brněnský Besední dům a zlínské Kongresové centrum rozezní třicetičlenný Moravia Brass Band s Gáborem Tarkövi, a to s programem GALA. Nebude chybět česká hudba, ale také originální kompozice pro brass band, tedy orchestr složený pouze z žesťových a bicích nástrojů v jasně daném obsazení.

Gábor Tarkövi je od roku 2004 sólotrumpetistou a vedoucím sekce Berlínských filharmoniků. Působí také jako pedagog, komorní a především sólový hráč. Pro hudebníky i nadšence je jeho návštěva v naší republice významnou událostí. Samozřejmě organizátoři mysleli i na Tarköviho pedagogickou činnost a rozhodli se, ve spolupráci s Janáčkovou akademií múzických umění, uspořádat workshopy, které budou koncertům předcházet.

Pod taktovkou šéfdirigenta Chuheie Iwasakiho se rozezní Moravia Brass Band s programem GALA až na podzim, vstupenky si můžete již nyní zakoupit v předprodeji na: www.moraviabrassband.cz

(sal)
Foto: Archív pořadatelů